Schloss Neubeuern

Нойбойерн, Германия

Възраст на учениците:
10-18 год.

Годишна такса:
EUR 38 100

Образователни програми:
German Abitur
Запитване

Местоположение

Schloss Neubeuern е само на няколко километра от езерото Chiemsee, между Мюнхен и Залцбург, сред алпийски ски курорти и голф игрища.

За училището

Международното училище е основано през 1925 г. и е сред най-добрите частни училища в Германия. Обучава около 220 деца в малки класове от по 10-12 души. Сред випускниците има представители на немското висше общество, всестранно развити и интересни млади хора. Приемат се ученици от 10-годишна възраст с минимални или почти никакви познания по немски език, които се обучават в международния отдел, докато се присъединят към съответния клас за своята възрастова категория.

Настаняване

Момичетата и момчетата се настаняват в отделни общежития, във всяко - между 10-20 деца. Баните и тоалетните са общи. По-малките ученици са настанени в двойни и тройни стаи, а по-големите - в единични или двойни. Общежитията разполагат с общи помещения с кухненски боксове и телевизор. Там децата се събират да общуват, играят, да гледат телевизия или да си приготвят храна и напитки.

Спорт и развлечения

Спортовете на Schloss Neubeuern са бадминтон, баскетбол, фитнес, футбол, голф, хокей, катерене, планинско колоездене, езда, танци, таекуондо, тенис, волейбол, ски и ветроходство. Работят и клубове по интереси - хор, актьорско майсторство, фотография, рисуване, музика, готварство, грънчарство, моделиране, шах, химия, компютри, годишник на училището. Всяка година се провежда едноседмична екскурзия до друга държава.

Изисквания за прием

За прием се изисква CV, академична справка за последните три години, препоръки от преподавател и есе на немски или английски език на тема Кой съм аз и какво очаквам от обучението ми в Schloss Neubeuern.

 

Име*
Фамилия*
Град
Телефон*
Имейл*
Съобщение
Политика лични данни*  
Възраст*
   
 Help
Ако нямате навършени 14 години, моля, задължително въвеждайте данните на родител/ настойник