International School of the Algarve

Детайли

Място: Лагоа, Португалия
Годишна такса EUR 25 500
Образователни програми GCSE, A Level, AS Level, Diploma de Ensino Secundário
Възраст на учениците 12-18 год.

Местоположение

International School of the Algarve е разположено в Лагоя, Южна Португалия. Международното летище Фаро е приблизително на 40 минути от училището, а столицата Лисабон се намира на 2 часа и половина от Лагоя.

За училището

Училището е разположено на обширна територия извън града и включва 3 детски градини, 40 класни стаи, спортен салон, 4 арт-студия, 2 кабинета по музика, библиотека, 3 научни лаборатории, 3 компютърни зали с интернет достъп, дизайнерско студио, столова, както и различни спортни съоражения, като футболни, волейболни и баскетболни игрища, два тенис корта и др.

Учебни програми

International School of the Algarve има основно училище (от 4 до 10 години) и гимназия (от 11 до 18  години ). Езикът за преподаване на международните студенти е английски език. Обучението се провежда в два отдела:

-Международен отдел–учениците се обучават по британските програми GCSEs и A Levels

-Национален отдел – учениците се подготвят по португалската образователна система.

По – голямата част от учениците продължават образованието си в португалски или английски университети, но една част от тях се записват в американски, канадски или университети от други европейски държави.

Настаняване

Общежитието е разположено в близост до училището и предлага всички необходими  удобства за учениците, както и гледка към едно от най красивите португалски крайбрежия.

В зависимост от възрастта им учениците се настаняват в единични или двойни стаи със самостоятелен санитарен възел.

Спорт и развлечения

Музиката, актьорското майсторство и изкуствата заемат съществена роля в учебната програма. Всяка година се подготвя богата инструментална музикална програма,  разнообразни концерти, пиеси и изложения. Някои от тях се изнасят в училището, а други пред широка публика на обществени места, като църквата на Лагоя или залата на общината.

Училищните спортни отбори се състезават срещу отбори от други местни училища с подкрепата на училищната спортна организация (Desporto Escolar). Организират се състезания по футбол, баскетбол, тенис, гимнастика. Освен това училището участва и в състезания срещу други международни училища в Португалия.

 

 

Често задавани въпроси

Как да избера къде да уча?
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина? В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина?
Пансионно обучеие в чужбина може да се започне от 6 годишна възраст.
Как да намеря повече информация за програмите?
В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Има ли изисквания спрямо нивото, на което се владее съответния чужд език?
Някои бординг училища предлагат подготвителни програми с цел повишаване на езиковото ниво на кандидата. Нивото на владеене на чужд език се проверява от специално изготвен за това тест от самото училище. Изискване за повечето бординг училища е нивото да е над средното.
При кандидатстване в пансионно училище полага ли се приемен изпит?
В общия случай пансионните училища изискват да проведат интервю с кандидата, което е по Skype или на живо. Държат на полагането на изпит по съответния чужд език и изпит и по предмет, който най-често е по математика.
Къде се провеждат приемните изпити за кандидатстване?
Тези изпити се провеждат в офисите на агенция „Скай Лайнс“.
Какво влиза в таксите за пансионните училища и на каква сума възлизат те?
Най-често в таксите са включени обучението и настаняването на младежа, извънкласните дейности и екскурзиите. Те са строго индивидуални за всяко конкретно училище.
Кога започва учебната година в университета и на колко срока е разделена?
Най-често учебната година стартира началото на септември. Тя е разделена на три срока.

Искате повече информация?

Попълнете формата и ние ще се свържем с вас за повече информация

Изпрати запитване

Ако нямате навършени 14 години, моля, задължително въвеждайте данните на родител/ настойник
Възраст*
   
Име*
Фамилия*
Град
Телефон*
Имейл*
Съобщение
Политика лични данни*  
add users