Theresianische Academy

Детайли

Място: Виена, Австрия
Годишна такса
Образователни програми
Възраст на учениците 12 – 19 години

Theresianische Academy

 Meстоположение
Центърът за езикови ваканции Theresianische Academy се намира във Виена – една от най-грандиозните Европейски столици – град на велики императори и световно изтъкнати композитори и музиканти. Разположена на двата бряга на река Дунав, Виена запленява с уникалната си архитектурна прелест, богат социален и културен живот. Днес тя е основен финансов център и седалище на много международни компании и организации.

Училището
Теризианската академия е престижно частно училище, основано от кралица Мария-Тереза Австрийска, в което се провежда лятната ваканция за учениците между 12 и 17 години (Summer Course). То е предпочитано заради отличното си местоположение в центъра на града на минути от забележителностите и търговската част на Виена. Училището е удобно разположено в средата на голям парк и предоставя на курсистите превъзходни съоръжения за обучение и отдих – функционални класни стаи, приятна столова, разнообразни спортни площадки и открити тенис кортове.

За младежите между 16 и 19 години курсовете се провеждат в езиковия център на училището ActiLingua Dependance Sacré Coeur, който се намира точно до основната сграда на академията, на 15 минути от центъра на града, срещу Belvedere Palace. Базата предлага модерно оборудвани класни стаи, възможност за разходки и спорт в близкия парк.

Програми
Summer School (12-17 г.) : стандартен курс (20 урока на седмица) и интензивен курс (30 урока на седмица) езикова подготовка по немски език и пълна програма със спорт, активности и разходки: футбол, баскетбол, аеробика, плажен волейбол, плуване, тенис на маса, кръжок по приложни изкуства, театър, пантомима, уроци по валс, викторини. Вечерната програма включва разглеждане на забележителности във Виена, барбекю, дискотека, и караоке.

Holiday Course (16-19 г.): стандартен курс и интензивен курс – 20 или 30 урока на седмица по немски език + 5 допълнителни урока по избор (футбол, баскетбол, аеробика), уроци по виенски валс, викторини, културни занимания в малки групи от 8 до 15 ученици. Вечерната програма включва разглеждане на забележителности на Виена, дискотеки и др.

Настаняване 
Summer School – Настаняването е в резиденция на училището на пълен пансион в стаи с 4-6 легла и общ санитарен възел или в стаи с 3-4 легла и собствен санитарен възел.
Holiday Course (16 – 19 г.) – Настаняването е на полупансион (закуска и вечеря) в student house в двойни стаи със собствен санитарен възел.
Екскурзии 
В програмата са включени посещения на местни културни забележителности и вечерни разходки. Срещу допълнително заплащане се организират целодневни и полудневни екскурзии до родния град на Моцарт, Залцбург, лозаро-винарския регион Вахау, Люксембург, пещерата Хинтербрюл, езерото Нойзидъл и др.

Такси

Програма   2 седмици 3 седмици 5 седмици

Summer School

стандартен EUR 1610 EUR 2292 EUR 3656

12-17

интензивен EUR 1810 EUR 2592 EUR 4156
Програма   2 седмици 3 седмици 5 седмици
Holiday Course стандартен EUR 1183 EUR 1659 EUR 2135
16-19 интензивен EUR 1453 EUR 2064 EUR 2675 Двупосочен трансфер от/до летището във Виена – EUR 80.
 Доплащане за стая с баня – EUR 88/седмица.
Обиколка и разглеждане забележителностите на Виена – EUR 20/26 на седмица.
Целодневна ексукурзия Залцбург/Вахау – EUR 70; полудневна екскурзия Люксембург – EUR40.

Често задавани въпроси

Как да избера къде да уча?
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина? В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина?
Пансионно обучеие в чужбина може да се започне от 6 годишна възраст.
Как да намеря повече информация за програмите?
В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Има ли изисквания спрямо нивото, на което се владее съответния чужд език?
Някои бординг училища предлагат подготвителни програми с цел повишаване на езиковото ниво на кандидата. Нивото на владеене на чужд език се проверява от специално изготвен за това тест от самото училище. Изискване за повечето бординг училища е нивото да е над средното.
При кандидатстване в пансионно училище полага ли се приемен изпит?
В общия случай пансионните училища изискват да проведат интервю с кандидата, което е по Skype или на живо. Държат на полагането на изпит по съответния чужд език и изпит и по предмет, който най-често е по математика.
Къде се провеждат приемните изпити за кандидатстване?
Тези изпити се провеждат в офисите на агенция „Скай Лайнс“.
Какво влиза в таксите за пансионните училища и на каква сума възлизат те?
Най-често в таксите са включени обучението и настаняването на младежа, извънкласните дейности и екскурзиите. Те са строго индивидуални за всяко конкретно училище.
Кога започва учебната година в университета и на колко срока е разделена?
Най-често учебната година стартира началото на септември. Тя е разделена на три срока.

Искате повече информация?

Попълнете формата и ние ще се свържем с вас за повече информация

Изпрати запитване

Ако нямате навършени 14 години, моля, задължително въвеждайте данните на родител/ настойник
Възраст*
   
Име*
Фамилия*
Град
Телефон*
Имейл*
Съобщение
Политика лични данни*  
add users