Новини

DLD College London – пансионни училища във Великобритания

DLD College London – пансионни училища във Великобритания

За колежа:

DLD College London е сред най-старите и престижни колежи за средно образование във Великобритания. Той е единственото училище в Централен Лондон с пансион в същата сграда, който от основаването си през 1931 г. е изградил силна световна репутация сред ученици, родители, училища и университети.

Колежът предлага съвместно обучение за дневни и пансионни ученици на възраст между 14 и 15 години. Кампусът се намира в сърцето на Лондон с изглед към Уестминстърския дворец и Парламента.

Сградата на колежа е изключителен архитектурен феномен от 15 етажa, който разполага с 55 класни стаи, оборудвани с най-новите технологии, театър, медийни и научни лаборатории, арт студиа, специални зони за релакс и самоподготовка, както и напълно оборудвана фитнес зала и басейн и над 200 модерно обзаведени стаи със собствен санитарен възел.

Класовете, в които се обучават децата са малки, което позволява на учениците и учителите да се съсредоточат върху най-ефективните начини на обучение.

През 2020 учебното заведение печели две престижни национални отличия за „най-добро частно“ и „най-добро пансионно училищевъв Великобритания (Brewin Dolphin Special Judges’ Award for Independent School of the Year 2020 and Independent Boarding School of the Year 2020).

В училището се обучават около 500 ученици и се предлагат следните предуниверситетски академични програми:

·        A Levels

·        GCSE

·        BTEC

·        International Foundation Program

Преподават с предмети като арт и дизайн, биология, химия, икономика, бизнес, английски език, английска литература, география, математика, физика, компютърни науки и други.

 

Резултати и дестинации след дипломиране:

От завършилите A Level – 50% постигат резултати A*/A, 76% - A*/B и 93% - А*/C. При програмата GCSE – 45% постигат 9-7, 64% - 9-6 и 96% - 9-4.

Всяка година възпитаниците на колежа постигат успехи в едни от най-добрите университети в света като Oxford, Durham, LSE, King’s College London, Imperial, както и the University of Waterloo в Канада.

Всяка година голяма част от учениците биват и успешно приети в университетите от Russell Group.

За повече информация и възможностите за кандидатстване и стипендии се обърнете към официалният представител на училището  – агенция "Скай Лайнс".

Категории

Поръчай каталог

Каталога съдържа всички училища с които разполагаме

Често задавани въпроси

Как да избера къде да уча?
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина? В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина?
Пансионно обучеие в чужбина може да се започне от 6 годишна възраст.
Как да намеря повече информация за програмите?
В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Има ли изисквания спрямо нивото, на което се владее съответния чужд език?
Някои бординг училища предлагат подготвителни програми с цел повишаване на езиковото ниво на кандидата. Нивото на владеене на чужд език се проверява от специално изготвен за това тест от самото училище. Изискване за повечето бординг училища е нивото да е над средното.
При кандидатстване в пансионно училище полага ли се приемен изпит?
В общия случай пансионните училища изискват да проведат интервю с кандидата, което е по Skype или на живо. Държат на полагането на изпит по съответния чужд език и изпит и по предмет, който най-често е по математика.
Къде се провеждат приемните изпити за кандидатстване?
Тези изпити се провеждат в офисите на агенция „Скай Лайнс“.
Какво влиза в таксите за пансионните училища и на каква сума възлизат те?
Най-често в таксите са включени обучението и настаняването на младежа, извънкласните дейности и екскурзиите. Те са строго индивидуални за всяко конкретно училище.
Кога започва учебната година в университета и на колко срока е разделена?
Най-често учебната година стартира началото на септември. Тя е разделена на три срока.

Искате повече информация?

Попълнете формата и ние ще се свържем с вас за повече информация

Изпрати запитване

Ако нямате навършени 14 години, моля, задължително въвеждайте данните на родител/ настойник
Възраст*
   
Име*
Фамилия*
Град
Телефон*
Имейл*
Съобщение
Политика лични данни*  
add users