CATS College Canterbury (The Worthgate School)

Детайли

Място: Кентърбъри, Великобритания
Годишна такса GBP 37 990 – GBP 44 460
Образователни програми GCSE, Pre A-Level, A-Level, IB Diploma, Foundation Course, Academic English
Възраст на учениците 14 - 19 год.

Местоположение


Базата на училището се намира в близост до историческия център на Кентърбъри, годишно посещаван от над 2.5 милиона туристи. Кентърбъри е известен със средновековните си паметници на културата и ежегодния си културен фестивал с над 200 събития. Градчето, в което 25% от населението са студенти, е идеално разположено на час и половина път с влак от Лондон и само на 3 часа от Париж.


За училището


CATS College Canterbury, с вече новото си име - The Worthgate School, е основан през 1952 година като държавно училище, а по-късно се превръща в международно пансионно училище и в момента обучава приблизително 423 деца. Училището се помещава в две сгради на площ от 1 770 кв. м. В колежа се предлагат академичните програми GCSE, Pre A-Level, A-Level, International Baccalaureate, Foundation Course и Academic English. Учениците се обучават в малки класове и всички имат личен учител настойник.


Настаняване


Настаняването е в общежития към училището, а за учениците над 18 години съществува опция за настаняване в приемни семейства в Кентърбъри. Децата и преподавателите се хранят заедно в голяма столова три пъти дневно.


Спорт и развлечения


Възпитаниците на училището се насърчават да се включват в отборите по футбол и нетбол, в извънкласни занимания, актьорско майсторство, философия, социология и в ученическия съвет. Организират се международни учебни пътувания, през последните години - в Индия, Италия и Франция.


Изисквания и прием


Приемат се кандидати на възраст над 14 години. Задължително се полагат тестове по английски език (в офиса на агенция „Скай Лайнс“). Взема се под внимание академична справка за последните 2 години от настоящото училище и препоръка от преподавател.
 

Често задавани въпроси

Как да избера къде да уча?
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина? В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина?
Пансионно обучеие в чужбина може да се започне от 6 годишна възраст.
Как да намеря повече информация за програмите?
В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Има ли изисквания спрямо нивото, на което се владее съответния чужд език?
Някои бординг училища предлагат подготвителни програми с цел повишаване на езиковото ниво на кандидата. Нивото на владеене на чужд език се проверява от специално изготвен за това тест от самото училище. Изискване за повечето бординг училища е нивото да е над средното.
При кандидатстване в пансионно училище полага ли се приемен изпит?
В общия случай пансионните училища изискват да проведат интервю с кандидата, което е по Skype или на живо. Държат на полагането на изпит по съответния чужд език и изпит и по предмет, който най-често е по математика.
Къде се провеждат приемните изпити за кандидатстване?
Тези изпити се провеждат в офисите на агенция „Скай Лайнс“.
Какво влиза в таксите за пансионните училища и на каква сума възлизат те?
Най-често в таксите са включени обучението и настаняването на младежа, извънкласните дейности и екскурзиите. Те са строго индивидуални за всяко конкретно училище.
Кога започва учебната година в университета и на колко срока е разделена?
Най-често учебната година стартира началото на септември. Тя е разделена на три срока.

Искате повече информация?

Попълнете формата и ние ще се свържем с вас за повече информация

Изпрати запитване

Ако нямате навършени 14 години, моля, задължително въвеждайте данните на родител/ настойник
Възраст*
   
Име*
Фамилия*
Град
Телефон*
Имейл*
Съобщение
Политика лични данни*  
add users