American International School Salzburg

Детайли

Място: Залцбург, Австрия
Годишна такса EUR 42 000 – EUR 44 000
Образователни програми American High School Diploma, Advanced Placement
Възраст на учениците 12-19 год.

Местоположение

Американското международно училище се намира в четвъртият по големина град в Австрия – Залцбург, в подножието на Алпите, на 300 км от Виена и на 100 км от Мюнхен. Градът е известен като родното място на Волфганг Амадеус Моцарт и запленява със своята барокова архитектура и наситена история. Централната част на града е осеяна със средновековни и барокови архитектурни паметници, много музеи, театри и зелени паркове.

За училището

Американското международно училище в Залцбург е основано през 1978 г. и вече 30 години приема младежи от цял свят на възраст над 12 год. Образованието, което предлага училището е интернационално, като основните дисциплини, в които е профилирано са хуманитарните и точните науки. Учениците се обучават в малки групи от максимум 10 души, което дава възможност са по-близък контакт с преподавателите и специален подход спрямо индивидуалните потребности на всеки от учащите. AIS използва спортната база на Университета в Залцбург, която разполага с плувен басейн, фитнес център, игрища за баскетбол и волейбол, тенис кортове и стени за катерене.

Учебни програми

Учебните програми на AIS са разработени съобразно американската образователна система, като учениците преминали 12-годишна програма на обучение получават американска диплома за средно образование American High School Diploma. AIS предлага и програмата Advanced Placement – подготовка за университет, която включва полагане на изпити в 5 научни области: езици, природни науки, математика, обществени науки и информационни технологии.

Настаняване

AIS-Salzburg е типично пансионно училище. Около 85% от учениците живеят в общежитията на пълен пансион през цялата година. Стаите са с 2 до 4 легла, със самостоятелен санитарен възел.

Спорт и развлечения

В академичната програма са предвидени 4 часа спортни тренировки на седмица. Училището използва спортните съоръженият на Университета в Залцбург и местния спортен център, в които има олимпийски плувен басейн, гимнастически салон, площадки за футбол, баскетбол и волейбол, тенис кортове, фитнес зали и студио за аеробика и танци. Посредством точкова система се подържа необходимата атлетична форма на учениците – всеки от спортовете, които се предлагат (вкл. ски, сноуборд, плуване, аеробика, йога) носи определен брой точки, като има наказателни точки за определени действия с негативно влияние върху здравето като тютюнопушене, консумация на алкохол, заспиване по време на час, замърсяване на спалните. Всички ученици за задължени да участват в най-малко 3 уикенд мероприятия сред които: посещение на кино, местен ресторант, театрална постановка, посещение на музеи и галерии. AIS Salzburg предлага на своите ученици и 2 екскурзии на година и дълга пролетна почивка в началото на месец април. Екскурзиите обикновено са до известни градове и столици в Европа: Лондон, Париж, Рим, Прага, Берлин, Будапеща, Верона, Венеция и Женева.

Изисквания и прием

Кандидатите полагат писмен изпит по английски език и представят академична справка за последните 2 години, както и препоръки от преподавател по английски език и преподавател по математика.

 

Често задавани въпроси

Как да избера къде да уча?
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина? В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина?
Пансионно обучеие в чужбина може да се започне от 6 годишна възраст.
Как да намеря повече информация за програмите?
В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Има ли изисквания спрямо нивото, на което се владее съответния чужд език?
Някои бординг училища предлагат подготвителни програми с цел повишаване на езиковото ниво на кандидата. Нивото на владеене на чужд език се проверява от специално изготвен за това тест от самото училище. Изискване за повечето бординг училища е нивото да е над средното.
При кандидатстване в пансионно училище полага ли се приемен изпит?
В общия случай пансионните училища изискват да проведат интервю с кандидата, което е по Skype или на живо. Държат на полагането на изпит по съответния чужд език и изпит и по предмет, който най-често е по математика.
Къде се провеждат приемните изпити за кандидатстване?
Тези изпити се провеждат в офисите на агенция „Скай Лайнс“.
Какво влиза в таксите за пансионните училища и на каква сума възлизат те?
Най-често в таксите са включени обучението и настаняването на младежа, извънкласните дейности и екскурзиите. Те са строго индивидуални за всяко конкретно училище.
Кога започва учебната година в университета и на колко срока е разделена?
Най-често учебната година стартира началото на септември. Тя е разделена на три срока.

Искате повече информация?

Попълнете формата и ние ще се свържем с вас за повече информация

Изпрати запитване

Ако нямате навършени 14 години, моля, задължително въвеждайте данните на родител/ настойник
Възраст*
   
Име*
Фамилия*
Град
Телефон*
Имейл*
Съобщение
Политика лични данни*  
add users