Новини

American High school Diploma и Advance Placement

American High school Diploma и Advance Placement

American High school Diploma и Advance Placement са американски образователни програми за средно образование в САЩ. Те могат да се изучават в редица интернационални пансионни училища и в други държави, които ги предлагат, например ACS International Schools Кобъм, Великобритания. Те са насочени най-вече към ученици, които имат желание за прием в американски университети. Също така, избралите програмите American High school Diploma и/или Advanced Placement могат да се насочат и към европейските университети, защото много от тях признават получената след средно образование, по тези програми, диплома. 

Завършилите успешно средното си образование с American High school Diploma и/ или Advance Placement получават достъп до колежи и университети във Великобритания, континентална Европа, Далечния изток и по целия свят. Те могат да отворят вратите към почти всяка университетска програма навсякъде по света.

Езикът на преподаване в тези програми е английски. Учениците, които са избрали да получат своето средно образование с American High school Diploma, трябва да имат А2 ниво за по-долните класове и B1 за 9-10 клас. За Advanced Placement, в повечето бординг училища, се изисква В2.

 

Всяка година учениците трябва да се запишат на два курса по английски език:

 

  • един от които се фокусира върху художествена литература, композиция, лексика и езикова механика

 

  • вторият се занимава с писане на не-художествена литература, допълнителна композиция и комуникативни умения като формално говорене и слушане

 

Така е например в пансионното училище American International School Salzburg, Австрия. Гимназистите, които срещат трудности по английски език, получават индивидуални или малки групови уроци, докато нивото на тяхната езикова компетентност е достатъчно за успех.

В различните училища учебната програма не е една и съща, но като правило тя включва
два задължителни предмета:

 

  • английски език и американска история или социална наука

 

  • предмети по избор (4 или 5): математика, наука, компютри, музика, танци, изкуство, театър.

 

Учениците започват своето академично пътуване по пътя на средното си образование в чужбина, от 7 и 8 клас –High school. През този период те натрупват набор от основни умения и знания, които ще им помогнат в последващото образование както и в бъдещата реализация.

 

Класове от 9 до 11, известни още като Preparatory Years, са от решаващо значение за учениците решили да вземат American High school Diploma. В този период учениците откриват и разширяват интересите си в различни научни области. Програмата American High school подпомага гимназистите, по време на тази преходна фаза от живота им, като им дава възможност за самостоятелни решения, избор на предмети и подредба на учебната им програма. American High school Diploma е равносилна на IB програмата и в много от пансионните училища, с които работим може да се избере една от двете системи на обучение за получаване на диплома за средно образование. Като American High school Diploma е по-скоро насочена за ученици, които са решили да запишат висше образование в Америка. И двете програми са изключително предизвикателни и насърчават учениците да развият своя интелект, независимост, интерес и „любопитство“ към различните научни сфери. По този начин ги подготвят и за успех в тяхното висше образование.

 

Програмата American High school Diploma подготвя учащите за успех след средното им образование, като им дава повече време да преследват лични цели в и извън класната стая. В пансионите училища, където се предлага American High school Diploma и IB програмата, като например Leysin American School
Лейзин, Швейцария, учениците имат възможност да получават и IB сертификати.

 

Консултантският екип на агенция „Скай Лайнс“ ви очакват, за да ви помогнат при избора на най-подходящата за вас образователна програма за средно образование. Можете да се свържете с нас на тел. (02) 987 9958; тел./факс: (02) 980 0231. Ще ви съдействаме и консултираме с удоволствие и желание.

Категории

Поръчай каталог

Каталога съдържа всички училища с които разполагаме

Често задавани въпроси

Как да избера къде да уча?
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина? В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина?
Пансионно обучеие в чужбина може да се започне от 6 годишна възраст.
Как да намеря повече информация за програмите?
В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Има ли изисквания спрямо нивото, на което се владее съответния чужд език?
Някои бординг училища предлагат подготвителни програми с цел повишаване на езиковото ниво на кандидата. Нивото на владеене на чужд език се проверява от специално изготвен за това тест от самото училище. Изискване за повечето бординг училища е нивото да е над средното.
При кандидатстване в пансионно училище полага ли се приемен изпит?
В общия случай пансионните училища изискват да проведат интервю с кандидата, което е по Skype или на живо. Държат на полагането на изпит по съответния чужд език и изпит и по предмет, който най-често е по математика.
Къде се провеждат приемните изпити за кандидатстване?
Тези изпити се провеждат в офисите на агенция „Скай Лайнс“.
Какво влиза в таксите за пансионните училища и на каква сума възлизат те?
Най-често в таксите са включени обучението и настаняването на младежа, извънкласните дейности и екскурзиите. Те са строго индивидуални за всяко конкретно училище.
Кога започва учебната година в университета и на колко срока е разделена?
Най-често учебната година стартира началото на септември. Тя е разделена на три срока.

Искате повече информация?

Попълнете формата и ние ще се свържем с вас за повече информация

Изпрати запитване

Ако нямате навършени 14 години, моля, задължително въвеждайте данните на родител/ настойник
Възраст*
   
Име*
Фамилия*
Град
Телефон*
Имейл*
Съобщение
Политика лични данни*  
add users