Новини

8 съвета за успешно обучение в чужбина vol.2

8 съвета за успешно обучение в чужбина vol.2


Ще учите в пансионно училище в чужбина и искате да постигнете не просто добри, а впечатляващи и завидни резултати. 

Вижте съветите на нашите младежи, които вече учат в най-реномираните пансионати по света.

 

4. Награждавайте се и не се преуморявайте


Правете почивки! Невъзможно е да се учи в продължение на осем часа и да не се губи фокус. Изпробвайте правилото 45/15 или 30/30. Използвайте времето за почивка като се разходите или потичате из кампуса на пансионното си училище. След 45 минутно учене спокойно можете да се отдадете на дрямка, но  си нагласите будилник, за да не компрометирате ученето.

 

5. Грижете се за себе си


Хранете се добре и се опитайте да избягвате изкушенията като шоколад или енергийни напитки. Не забравяйте да се хидратирате и пийте често вода. Кофеинът може да ви помогне да се концентрирате за момент, но може да ви навреди.

 

6.Запишете се на спорт


Всички пансионни училища, с които агенция "Скай Лайнс" си партнира, предлагат богато разнообразие от интересни, традиционни и иновативни спортни дейности. Физическите упражнения доказано намаляват стреса, помагат ви да спите по-добре и подобряват вашата бдителност, концентрация и памет.

И не на последно място: не забравяйте да релаксирате.

 

7. Подберете подходящ приятелски кръг

 

В пансионните училища в чужбина преподавателите не са само учители, те могат и да са ви приятели. Тази разлика в образователния подход не е за пренебрегване. В пансионното училище вие можете да дружите както със съучениците си, с младежи от по-горен курс, с деца от клуба по интереси и с вашите най-любими преподаватели. Когато сте в добри отношения с учителите си, те ще ви уважават повече и ще са по-склонни да ви окажат допълнителна помощ. Не забравяйте, че и те са хора. Но не си мислете да задавате въпроси от рода на: „Пропуснах ли нещо вчера в час?“, защото това означава, че те не дават полезна информация всеки ден, което те старателно  правят.

Що се отнася до връстниците ви, включете се в учебни групи, но подберете тези, които ви мотивират и развиват, а също и забавляват.

 

8. Балансирайте социалния си живот и обучението си


Нещо, което можете да научите по лесния или по трудния начин: Винаги трябва да ходите в клас и никога да не  пропускайте занятията, освен по здравословни причини. В противен случай вероятността да се провалите на изпитите е голяма. И макар да е важно да прекарвате време с приятели, направете го с мярка. Все пак вие сте ученик в пансионно училище в чужбина и вашата цел е да вземете максимума от предоставеното ви образование.

Консултантите на агенция "Скай Ланс" са насреща да ви подкрепят и да ви насочат при избора на вашето образование в чужбина. Свържете се с нас на тел. (02) 987 9958 или e-mail: info@skylines-bg.com.

Категории

Поръчай каталог

Каталога съдържа всички училища с които разполагаме

Често задавани въпроси

Как да избера къде да уча?
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина? В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина?
Students who complete the program will earn a Master of Computer Science degree - the exact same Master of Computer Science degree.
Как да намеря повече информация за програмите?
В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Има ли изисквания спрямо нивото, на което се владее съответния чужд език?
Някои бординг училища предлагат подготвителни програми с цел повишаване на езиковото ниво на кандидата. Нивото на владеене на чужд език се проверява от специално изготвен за това тест от самото училище. Изискване за повечето бординг училища е нивото да е над средното.
При кандидатстване в пансионно училище полага ли се приемен изпит?
В общия случай пансионните училища изискват да проведат интервю с кандидата, което е по Skype или на живо. Държат на полагането на изпит по съответния чужд език и изпит и по предмет, който най-често е по математика.
Къде се провеждат приемните изпити за кандидатстване?
Тези изпити се провеждат в офисите на агенция „Скай Лайнс“.
Какво влиза в таксите за пансионните училища и на каква сума възлизат те?
Най-често в таксите са включени обучението и настаняването на младежа, извънкласните дейности и екскурзиите. Те са строго индивидуални за всяко конкретно училище.
Кога започва учебната година в университета и на колко срока е разделена?
Най-често учебната година стартира началото на септември. Тя е разделена на три срока.

Искате повече информация?

Попълнете формата и ние ще се свържем с вас за повече информация

Изпрати запитване

Ако нямате навършени 14 години, моля, задължително въвеждайте данните на родител/ настойник
Възраст*
   
Име*
Фамилия*
Град
Телефон*
Имейл*
Съобщение
Политика лични данни*  

Пишете ни тук

Оставете ни съобщение и ние ще се свържем с Вас.