Новини

8 съвета за успешно обучение в чужбина vol.1

8 съвета за успешно обучение в чужбина vol.1

Избрали сте да учите в реномирано пансионно училище в чужбина.

Искате да постигнете добри резултати. Стремите се да вземете максимума от международното образование. Искате и да се насладите на възможността да учите в друга държава. С тези 8 съвета всичко това ще е постижимо.


1. Бъдете организирани


Още от първите дни, когато пристигнете в избраното от вас училище в чужбина не забравяйте да сте организирани. Докато преподавателите ви изпращат учебната си програма, маркирайте всички важни дати и срокове и започнете да планирате времето си. Планирайте дните си, както часовете, времето за домашните работи и почивките. Обикновено, по време на учебната година в пансионата се пишат по 3-4 курсови работи, които са обемни и изискват предварителна подготовка. Ако имате проект от 15 страници който трябва да е готов за период от няколко седмици, можете да пишете страница на ден с някои допълнителни дни между тях, в случай че се появи нещо друго. Или да имате повече време за редактиране и корекция на вашия шедьовър. Ако сте готови преди крайния срок, не пропускайте да се възнаградите като излезете и се позабавлявате из града със съучениците ви.


2. Проучване


Никой не знае перфектната формула как да се учи „правилно“, но има много неща, които трябва да имате предвид. Първо опознайте себе си и превърнете ученето в рутина, а защо не и забавление. Обърнете внимание кога запаметявате по-качествено. Учите ли по-добре вечер или сте по-ползотворни сутрин? Запаметявате по-добре с приятели или индивидуално? След това не забравяйте, че трябва постоянно да се развивате и да се адаптирате. Изпробвайте нови техники, преоценете какво работи и кое не и накрая оформете съответно стратегията си. Опитайте се да изпреварите крайния срок на заданията си. Така ще се лишите от излишен стрес.

 

3. Правилно разпределение


Обучението в чужбина може да ви превърне в активен ученик. Може да започнете да си водите бележки. Задавайте въпроси и се опитайте да научите другите на това, което сте научили. А когато ви се налага да запомните голямо количество информация - разделете го на по-малки части и не преминавайте напред, докато не сте научили първата част.

Да учиш в пансионно училище в чужбина е предизвикателство, което може да ви даде много повече отколкото сте очаяквали. Потърсете консултантите на агенция "Скай Лайнс", за да ви съдействат при избора на най-подходящото пансионно училище за вас.

Категории

Поръчай каталог

Каталога съдържа всички училища с които разполагаме

Често задавани въпроси

Как да избера къде да уча?
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина? В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина?
Students who complete the program will earn a Master of Computer Science degree - the exact same Master of Computer Science degree.
Как да намеря повече информация за програмите?
В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Има ли изисквания спрямо нивото, на което се владее съответния чужд език?
Някои бординг училища предлагат подготвителни програми с цел повишаване на езиковото ниво на кандидата. Нивото на владеене на чужд език се проверява от специално изготвен за това тест от самото училище. Изискване за повечето бординг училища е нивото да е над средното.
При кандидатстване в пансионно училище полага ли се приемен изпит?
В общия случай пансионните училища изискват да проведат интервю с кандидата, което е по Skype или на живо. Държат на полагането на изпит по съответния чужд език и изпит и по предмет, който най-често е по математика.
Къде се провеждат приемните изпити за кандидатстване?
Тези изпити се провеждат в офисите на агенция „Скай Лайнс“.
Какво влиза в таксите за пансионните училища и на каква сума възлизат те?
Най-често в таксите са включени обучението и настаняването на младежа, извънкласните дейности и екскурзиите. Те са строго индивидуални за всяко конкретно училище.
Кога започва учебната година в университета и на колко срока е разделена?
Най-често учебната година стартира началото на септември. Тя е разделена на три срока.

Искате повече информация?

Попълнете формата и ние ще се свържем с вас за повече информация

Изпрати запитване

Ако нямате навършени 14 години, моля, задължително въвеждайте данните на родител/ настойник
Възраст*
   
Име*
Фамилия*
Град
Телефон*
Имейл*
Съобщение
Политика лични данни*  

Пишете ни тук

Оставете ни съобщение и ние ще се свържем с Вас.