Пансионно училище на Кораб

Едно средно образование в чужбина, което е колкото нетрадиционно и вълнуващо, толкова и академично подкрепено и доказващо се с резултатите от изпитите на завършилите го.

A + World Academy е едно от най-уникалните международни пансионни училища по света. Корабът на който децата се настаняват, живеят и обучават, пътува до 20 пристанищни града и посещава няколко континента. Международното средно образование, което може да се получи в тази уникална среда, предлага строга, единствена по рода си програма, която развива учениците и ги превръща в достойни, умни и талантливи граждани на света. Гимназистите избрали това атрактивно средно образование в плаващо пансионно училище могат да завършат А+ level за една година или да завършат с диплома AP Capstone в рамките на две години. Обучението през първата година се провежда на кораба, а през втората година е на сушата. През втората година се посещават 6 страни.

Международното средно образование в този му атрактивен вид, представлява обучение в непознати и „чужди земи“, което разширява кръгозора и дава възможност за излизане от „рамката“. Практиката показва, че уменията и познанията придобити по този нестандартен начин, далеч надхвърлят тези, придобити в традиционните училищни условия.

Можете да научите повече, за това уникално средно образование в чужбина, предлагано от агенция „Скай Лайнс“ тук:

 
 

 

 

A+ World Academy

A+ World Academy е пансионно училище с непотворима учебна база, разположена на един от трите най-стари норвежки плавателни съда - Sorlandet.

 

Често задавани въпроси

Как да избера къде да уча?
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина? В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина?
Пансионно обучеие в чужбина може да се започне от 6 годишна възраст.
Как да намеря повече информация за програмите?
В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Има ли изисквания спрямо нивото, на което се владее съответния чужд език?
Някои бординг училища предлагат подготвителни програми с цел повишаване на езиковото ниво на кандидата. Нивото на владеене на чужд език се проверява от специално изготвен за това тест от самото училище. Изискване за повечето бординг училища е нивото да е над средното.
При кандидатстване в пансионно училище полага ли се приемен изпит?
В общия случай пансионните училища изискват да проведат интервю с кандидата, което е по Skype или на живо. Държат на полагането на изпит по съответния чужд език и изпит и по предмет, който най-често е по математика.
Къде се провеждат приемните изпити за кандидатстване?
Тези изпити се провеждат в офисите на агенция „Скай Лайнс“.
Какво влиза в таксите за пансионните училища и на каква сума възлизат те?
Най-често в таксите са включени обучението и настаняването на младежа, извънкласните дейности и екскурзиите. Те са строго индивидуални за всяко конкретно училище.
Кога започва учебната година в университета и на колко срока е разделена?
Най-често учебната година стартира началото на септември. Тя е разделена на три срока.

Искате повече информация?

Попълнете формата и ние ще се свържем с вас за повече информация

Изпрати запитване

Ако нямате навършени 14 години, моля, задължително въвеждайте данните на родител/ настойник
Възраст*
   
Име*
Фамилия*
Град
Телефон*
Имейл*
Съобщение
Политика лични данни*  
add users