The Village School

Детайли

Място: Хюстън, Тексас
Годишна такса USD 69 550
Образователни програми International Baccalaureate, Advanced Placement
Възраст на учениците 14-18 год.

Местоположение

The Village School се намира в жилищен район в западен Хюстън, между Memorial Drive и Westheimer. Училището е разположено в непосредствена близост до "енергийния коридор" на Хюстън, което го прави популярен избор за семейства заети в областта на енергетиката.

За училището

Международното училище Village School обединява деца с различни възможности и таланти като насърчава развиването на лична компетентност у всяко от тях. Училището се стреми да изгради "завършени личности", като максимално развие академичния потенциал на всяко дете и им помогне да израснат физически, социално и емоционално. С помощта на специални техники за обучение се отрежда особено внимание на самодисциплината, и учениците се възпитават в традиционните добродетели: вежливост, взаимно уважение и лична отговорност. Базата на училището заема площ от 50 декара и включва следните съоръжения: две спортни зали, три компютърни зали, две библиотеки, кабинети по музика, арт ателиета, танцово студио и открити спортни площадки.

Учебни програми

The Village School предлага отлична подготовка за постъпване във висши учебни заведения в САЩ. Специално разработените програми за чуждестранни ученици помагат бързо да се усвоят говоримия и писмен английски език. Юношите изучават и математика, точни науки, социални науки, изкуства и спорт. Академичната програма развива критичното мислене на учениците и техните умения за решаване на сложни задачи, като ги подготвя за бъдещата им кариера. Всеки ученик следва индивидуален учебен план. Възпитаниците на The Village School продължават обучението си в едни от най-добрите колежи и университети в САЩ и по света, сред които са: Харвард, Йейл и Масачузетския Технологичен Институт, както и над 200 други университети. Специални съветници помагат на юношите да подберат внимателно колежи, които да отговарят на техните индивидуални академични възможности.

Настаняване

Учениците се настаняват в общежитие, което се намира на един километър от сградата на училището. Децата се настаняват в комфортни спални, обикновено с още един или двама съквартиранти. Във всяко общежитие има дежурен педагог, който контролира учениците и им помага с домашните работи и живота на пансион.

Спорт и развлечения

Предлагат се широка гама от възможности в областта на изкуството, спорта и извънкласната дейност. В областта на изкуството, децата могат да се включат към класовете по рисуване, живопис, керамика, скулптура, актьорско майсторство и танци. Музикалната школа разполага с рок група, оркестър, хор и джаз група, която изнася концерти извън училището на различни места в Хюстън. Предлагат се следните спортове: баскетбол, лека атлетика, футбол, волейбол, тенис и лакрос. Юношите могат и да се присъединят към клубовете по интереси за: изкуство, дизайн, шах, математика, точни науки, опазване на околната среда, обществено полезен труд, към клуба за изготвяне на годишника на училището или социалния клуб.

Изисквания и прием

Кандидатите за прием се оценяват въз основа на попълнен формуляр, академична справка, препоръки от преподаватели и интервю. Изисква се да се положат и следните приемни изпити: ISEE (Independent School Entrance Examination) и Otis-Lennon School Ability Test (OLSAT).

 

Често задавани въпроси

Как да избера къде да уча?
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина? В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина?
Пансионно обучеие в чужбина може да се започне от 6 годишна възраст.
Как да намеря повече информация за програмите?
В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Има ли изисквания спрямо нивото, на което се владее съответния чужд език?
Някои бординг училища предлагат подготвителни програми с цел повишаване на езиковото ниво на кандидата. Нивото на владеене на чужд език се проверява от специално изготвен за това тест от самото училище. Изискване за повечето бординг училища е нивото да е над средното.
При кандидатстване в пансионно училище полага ли се приемен изпит?
В общия случай пансионните училища изискват да проведат интервю с кандидата, което е по Skype или на живо. Държат на полагането на изпит по съответния чужд език и изпит и по предмет, който най-често е по математика.
Къде се провеждат приемните изпити за кандидатстване?
Тези изпити се провеждат в офисите на агенция „Скай Лайнс“.
Какво влиза в таксите за пансионните училища и на каква сума възлизат те?
Най-често в таксите са включени обучението и настаняването на младежа, извънкласните дейности и екскурзиите. Те са строго индивидуални за всяко конкретно училище.
Кога започва учебната година в университета и на колко срока е разделена?
Най-често учебната година стартира началото на септември. Тя е разделена на три срока.

Искате повече информация?

Попълнете формата и ние ще се свържем с вас за повече информация

Изпрати запитване

Ако нямате навършени 14 години, моля, задължително въвеждайте данните на родител/ настойник
Възраст*
   
Име*
Фамилия*
Град
Телефон*
Имейл*
Съобщение
Политика лични данни*  
add users