King’s Rochester School

King’s Rochester School

https://www.boardingschools.bg/uploads/images/schools/kings rochester.jpg

Детайли

Място: Rochester, Kent, UK
Годишна такса GBP 22 950 – GBP 33 015
Образователни програми GCSE, A-level
Възраст на учениците 11 – 18 г.

Местоположение

King’s Rochester се намира в центъра на историческия град Рочестър в красивото графство Кент на югоизточна Англия. Град Рочестър е известен с ежегодното провеждане на различни фестивали и конкурси. С града е свързан и викторианският автор Чарлз Дикенс. Тук е разположена една от най-старите катедрали в света построена през 604 г. пр. Хр., както и средновековен замък построен през 12 век. 

За училището

King’s Rochester едно от най-старите училища във Великобритания с отлична локация - на 90 мин. от летище Хийтроу и на 35 мин от централен Лондон. Тук се обучават около 630 ученика на възраст между 3 и 18 г. Международните ученици са представители на 14 различни държави по света. Училището се слави с това, че е най-старата хорова школа в света.

Учебни програми

Учениците се обучават по Британската образователна система по програмите GCSE и A-level. Отличните академични резултати на възпитаниците на King’s Rochester им дава възможност да бъдат приети в едни от най-престижните университети: Cambridge, Oxford, Bristol, Durham, Exeter, Imperial, Manchester, Reading, UCL и St. Andrews.

Настаняване

Учениците се настаняват в общежитието на училището, което е с ограничен брой места, но създава една уютна семейна атмосфера за децата, където по-големите ученици се грижат за по-малките. Наскоро реновираните къщи, в които момчета и момичета са настанени отделно, предоставят отлични съвременни условия за живот. Учениците се настаняват предимно в самостоятелни или двойни стаи.

Спорт и развлечения

Училището предлага възможност за практикуване на следните спортове: ръгби, хокей, федербал, крикет, нетбол, лека атлетика, тенис, плуване, бадминтон, стрелба, фехтовка, гребане. През уикендите се организират различни дейности включващи спортни събития, посещения на културни забележителности, пазаруване, кино и театър вечери и много др.

Изисквания за прием:

  • Академична справка за последните 2 години на обучение;
  • Препоръка от учител/ Директор в текущото училище;
  • Приемни изпити по английски език, математика, тест за когнитивни умения;
  • Сертификат за владеене на английски език – IELTS;
  • Скайп интервю с Директора на училището.

 

Стипендии

Учениците имат възможност да кандидатстват за стипендия на основа на своите академични, музикални или спортни постижения.

 Допълнителна информация ще получите от агенция „Скай Лайнс“ – официален представител на King’s Rochester School в България.

Често задавани въпроси

Как да избера къде да уча?
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина? В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина?
Пансионно обучеие в чужбина може да се започне от 6 годишна възраст.
Как да намеря повече информация за програмите?
В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Има ли изисквания спрямо нивото, на което се владее съответния чужд език?
Някои бординг училища предлагат подготвителни програми с цел повишаване на езиковото ниво на кандидата. Нивото на владеене на чужд език се проверява от специално изготвен за това тест от самото училище. Изискване за повечето бординг училища е нивото да е над средното.
При кандидатстване в пансионно училище полага ли се приемен изпит?
В общия случай пансионните училища изискват да проведат интервю с кандидата, което е по Skype или на живо. Държат на полагането на изпит по съответния чужд език и изпит и по предмет, който най-често е по математика.
Къде се провеждат приемните изпити за кандидатстване?
Тези изпити се провеждат в офисите на агенция „Скай Лайнс“.
Какво влиза в таксите за пансионните училища и на каква сума възлизат те?
Най-често в таксите са включени обучението и настаняването на младежа, извънкласните дейности и екскурзиите. Те са строго индивидуални за всяко конкретно училище.
Кога започва учебната година в университета и на колко срока е разделена?
Най-често учебната година стартира началото на септември. Тя е разделена на три срока.

Искате повече информация?

Попълнете формата и ние ще се свържем с вас за повече информация

Изпрати запитване

Ако нямате навършени 14 години, моля, задължително въвеждайте данните на родител/ настойник
Възраст*
   
Име*
Фамилия*
Град
Телефон*
Имейл*
Съобщение
Политика лични данни*  
add users