Battle Abbey School

Детайли

Място: Батъл, Източен Съсекс, Великобритания
Годишна такса GBP 28 269 – GBP 33 876
Образователни програми GCSE, A Level
Възраст на учениците 11-18 г.

Местоположение

 
Battle Abbey е разположено в малкото атрактивно градче Батъл, кръстено на битката при Хейстингс от 1066 г. Основна забележителност е абатството Свети Мартин и точно в него се помещава училището. Батъл е на пет мили от крайморския град Хейстингс в графство Източен Съсекс и се гордее със забележителни сгради в стил Крал Джордж.


За училището

 
Battle Abbey School е сред водещите частни училища в Източен Съсекс. Разполага с модерни съоръжения - игрище с изкуствена трева, две футболни игрища, три тенис корта, плувен басейн, танцово студио, новооткрит център за сценични изкуства, класни стаи с интерактивни дъски и компютърни зали. Основен принцип на училището е да възпитава самоувереност. Факт е, че учениците на Battle Abbey School имат отлични резултати на изпитите и това им дава възможност да продължат обучението си в реномирани университети. В същото време училището пресъздава семейната атмосфера, тъй като е малко по размер - общият брой на децата е около 401 души.


Настаняване

 
Battle Abbey School разполага с две наскоро реновирани общежития в базата на училището с лесен достъп до класните стаи и другите съоръжения. Момчета и момичета се настаняват поотделно - по-малките момичета са в стаи за 4 души, а по-големите - в самостоятелни стаи или с още 1-2 момичета; по-малките момчета са в стаи за 6 души, а по-големите - в двойни или тройни. На разположение на децата има общи помещения за гледане на телевизия и видео, за игра на билярд и дартс.

Спорт и развлечения

 
В регионалните спортни лиги по баскетбол, хокей, крикет, нетбол и раундърс Battle Abbey School е на първите места. Училището особено се гордее с факта, че има възпитаници със спечелени награди от национални състезания за конна езда, карате и мини голф. Сред свободноизбираемите занимания са баскетбол, бадминтон, бокс, кик бокс, тенис, футбол и пеене. През уикендите се организират посещения из страната, дневни екскурзии до Лондон и Франция, посещения на театър и др.

Изисквания за прием

Battle Abbey School има няколко приема: през септември, януари и април (ако все още има свободни места). От кандидатите се изисква академична справка от предходното училище, както и следните нива на владеене на английски език: За прием в 7-9 клас се изисква IELTS 3.0. Училището си запазва правото да се свърже с предходното училище за препоръка.

Често задавани въпроси

Как да избера къде да уча?
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина? В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина?
Пансионно обучеие в чужбина може да се започне от 6 годишна възраст.
Как да намеря повече информация за програмите?
В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Има ли изисквания спрямо нивото, на което се владее съответния чужд език?
Някои бординг училища предлагат подготвителни програми с цел повишаване на езиковото ниво на кандидата. Нивото на владеене на чужд език се проверява от специално изготвен за това тест от самото училище. Изискване за повечето бординг училища е нивото да е над средното.
При кандидатстване в пансионно училище полага ли се приемен изпит?
В общия случай пансионните училища изискват да проведат интервю с кандидата, което е по Skype или на живо. Държат на полагането на изпит по съответния чужд език и изпит и по предмет, който най-често е по математика.
Къде се провеждат приемните изпити за кандидатстване?
Тези изпити се провеждат в офисите на агенция „Скай Лайнс“.
Какво влиза в таксите за пансионните училища и на каква сума възлизат те?
Най-често в таксите са включени обучението и настаняването на младежа, извънкласните дейности и екскурзиите. Те са строго индивидуални за всяко конкретно училище.
Кога започва учебната година в университета и на колко срока е разделена?
Най-често учебната година стартира началото на септември. Тя е разделена на три срока.

Искате повече информация?

Попълнете формата и ние ще се свържем с вас за повече информация

Изпрати запитване

Ако нямате навършени 14 години, моля, задължително въвеждайте данните на родител/ настойник
Възраст*
   
Име*
Фамилия*
Град
Телефон*
Имейл*
Съобщение
Политика лични данни*  
add users