Ardingly College

Детайли

Място: Хейуърдс Хийт, Великобритания
Годишна такса GBP 36 333 - 39 312
Образователни програми GCSE, Pre IB, International Baccalaureate, A-Level
Възраст на учениците 13-18 г.

Местоположение

Ardingly College е разположен в Югоизточна Англия, в красивото графство Западен Съсекс между Лондон и Брайтън. Колежът е на 12 мили от летище London Gatwick и на 35 мили от London Heathrow.

За училището

Ardingly College е селективен независим колеж, в който се обучават дневни и бординг ученици. Програмите, които предлага колежът, са GCSE, Pre IB, International Baccalaureate и A Levels. Класовете са малки по размер и всеки ученик има Tutor, чиято роля е да следи академичното му развитие. Доказателство за високите академични постижения са резултатите през 2018, когато 75% от GCSE учениците имат оценка А, 63% от А-level учениците имат оценка A. IB учениците имат средно 38.6 точки.

Настаняване

Ardingly College разполага с няколко къщи за момичета и момчета, настанени в зависимост от тяхната възраст и учебна програма. Всяка къща има Assistant Housemaster или Housemistress, както и екип от наставници. Основна цел на екипа е да създаде среда, в която възпитаниците им да придобият увереност, независимост, уважение към другите, богата култура и трайни приятелства.

Спорт и развлечения

Ardingly College има отлична репутация в спорта, разполага с модерни съоръжения и условия за силата на изкуството и център за кондиция. Сред спортовете се включват: футбол, хокей, нетбол, плуване, фехтовка, баскетбол, атлетика, тенис и крикет. Музика, изкуство и драма се включват активно в живота на учениците в Ardingly College. Всяко разделение има знанията и  средствата да се грижи и за най-способните ученици, поставяйки основи за учене и кариера отвъд училището. Колежът започва програма за обогатяване по времето на два следобеда, която предлага на учениците възможността да участват в извънучилищни дейности в следните сфери: Изкуство и Драма, Музика, Спортове и Водни спортове, Херцог на Единбург и други.

Изисквания за прием

Академична справка от последните 2 години на обучение, препоръка, регистрационна форма, изпити по английски език и математика, интервю в Skype.

Често задавани въпроси

Как да избера къде да уча?
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина? В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина?
Пансионно обучеие в чужбина може да се започне от 6 годишна възраст.
Как да намеря повече информация за програмите?
В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Има ли изисквания спрямо нивото, на което се владее съответния чужд език?
Някои бординг училища предлагат подготвителни програми с цел повишаване на езиковото ниво на кандидата. Нивото на владеене на чужд език се проверява от специално изготвен за това тест от самото училище. Изискване за повечето бординг училища е нивото да е над средното.
При кандидатстване в пансионно училище полага ли се приемен изпит?
В общия случай пансионните училища изискват да проведат интервю с кандидата, което е по Skype или на живо. Държат на полагането на изпит по съответния чужд език и изпит и по предмет, който най-често е по математика.
Къде се провеждат приемните изпити за кандидатстване?
Тези изпити се провеждат в офисите на агенция „Скай Лайнс“.
Какво влиза в таксите за пансионните училища и на каква сума възлизат те?
Най-често в таксите са включени обучението и настаняването на младежа, извънкласните дейности и екскурзиите. Те са строго индивидуални за всяко конкретно училище.
Кога започва учебната година в университета и на колко срока е разделена?
Най-често учебната година стартира началото на септември. Тя е разделена на три срока.

Искате повече информация?

Попълнете формата и ние ще се свържем с вас за повече информация

Изпрати запитване

Ако нямате навършени 14 години, моля, задължително въвеждайте данните на родител/ настойник
Възраст*
   
Име*
Фамилия*
Град
Телефон*
Имейл*
Съобщение
Политика лични данни*  
add users