Langley School

Детайли

Място: Loddon, Norfolk, най-близко летище - Станстед
Годишна такса £33 750
Образователни програми GCSE, IGCSE, A Level
Възраст на учениците 10-19 г.

Местоположение

 
Langley School е разположено в Loddon, Norfolk, в красива област с паркове и сгради – образец на архитектурното изкуство. Училището е близо до историческия град Norwich - прекрасно място с магазини, ресторанти и забавления.


За училището

 
Langley School е основано през 1910 г. В момента обучава приблизително 723 деца, част от които от Китай, Тайланд, Нигерия, Полша, Германия, Кения, Швейцария, Саудитска Арабия и др. Осигурява първокласно образование, разнообразна програма и добри преподаватели, създава стимулираща среда, изгражда устойчиви ценности. В училището може да се изучава английски, математика, хуманитарни и точни науки, медиа, съвременни езици, технологии, театър, музика, изкуство, социални науки, спорт и др.


Настаняване

 
Около 100 момичетата и момчетата са настанени в общежития в отделни сгради. По- малките ученици са настанени в стаи с до 5 деца, а по-големите в двойни или единични стаи, с прилежащ балкон. Ползват общи съоръжения - стая за почивка, телевизор, кафене, маси за игри.


Спорт и извънкласни дейности

Възможностите за спорт и извънкласни занимания са разнообразни – ръгби, хокей, футбол, крикет, нетбол, лека атлетика, стрелба с лък, каяк и баскетбол, спорт в закрити помещения. Училището си партнира с 6 национални, регионални и държавни спортни клуба и организации и много от партньорите избират ученици от училището, за да ги включат към индивидуални спортни тренировки. Извънкласните занимания са креативни и проактивни – мюзикъли, изложби и пр.

Изисквания за кандидатстване

Кандидатстването е с изпит по английски език и математика. Кандидатите предоставят апликационна форма, регистрационна такса и академична справка, преведена на английски.

Често задавани въпроси

Как да избера къде да уча?
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина? В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина?
Пансионно обучеие в чужбина може да се започне от 6 годишна възраст.
Как да намеря повече информация за програмите?
В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Има ли изисквания спрямо нивото, на което се владее съответния чужд език?
Някои бординг училища предлагат подготвителни програми с цел повишаване на езиковото ниво на кандидата. Нивото на владеене на чужд език се проверява от специално изготвен за това тест от самото училище. Изискване за повечето бординг училища е нивото да е над средното.
При кандидатстване в пансионно училище полага ли се приемен изпит?
В общия случай пансионните училища изискват да проведат интервю с кандидата, което е по Skype или на живо. Държат на полагането на изпит по съответния чужд език и изпит и по предмет, който най-често е по математика.
Къде се провеждат приемните изпити за кандидатстване?
Тези изпити се провеждат в офисите на агенция „Скай Лайнс“.
Какво влиза в таксите за пансионните училища и на каква сума възлизат те?
Най-често в таксите са включени обучението и настаняването на младежа, извънкласните дейности и екскурзиите. Те са строго индивидуални за всяко конкретно училище.
Кога започва учебната година в университета и на колко срока е разделена?
Най-често учебната година стартира началото на септември. Тя е разделена на три срока.

Искате повече информация?

Попълнете формата и ние ще се свържем с вас за повече информация

Изпрати запитване

Ако нямате навършени 14 години, моля, задължително въвеждайте данните на родител/ настойник
Възраст*
   
Име*
Фамилия*
Град
Телефон*
Имейл*
Съобщение
Политика лични данни*  
add users