Danube International School Vienna

https://www.boardingschools.bg/uploads/images/schools/danube 2.jpg

Детайли

Място: Виена, Австрия
Годишна такса EUR 28 481 - EUR 33 406
Образователни програми IB Program
Възраст на учениците 14 – 18г.

Местоположение

Училището се намира във Виена, чийто градски център е включен в списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Във Виена се намират седалищата на ООН и на много други международни организации и компании като МААЕ, ЮНИДО и ОПЕК.

За училището

Danube International School Vienna разполага с елегантна сграда, която е с идеална локация в центъра на Виена в близост до известният парк Пратер. Училището започва да функционира през 1992г. Днес в него се обучават около 426 деца от 60 различни държави. 99% от училищния състав представлява 29 националности. Въпреки че се преподава на английски, се ценят всички езици и в учебната програма са включени 20 други. Майчиният език на всеки ученик е от голямо значение и се насърчава неговото изучаване, поради критичната му роля в мислещите процеси, развитието на комуникативната компетентност и поддържане на културната идентичност.

Учебни програми

Училището подготвя своите възпитаници за получаване на диплома за средноо образование по IB програмата. След своето дипломиране учениците могат да кандидатстват и са приети в университети по целия свят като: Австриа, Европа, Англия, САЩ, Канада и Азия. Някои от тях са: University of Vienna, Bocconi university, University of Moscow, IE Business School of Madrid, University of Hong Kong, University of Durham, Imperial College of London, Oxford University, University of Cambridge, UCL, King’s College of London, University of Warwick, St. Andrew’s University, Columbia University, UCLA, Berkeley, Georgia Institute of Technology, New York University, Loyola Marymount University, University of Virginia.

Настаняване

Училището работи с общежитие, което осигурява настаняване за международни ученици, които са на пълнен пансион.

Спорт и развлечения

Предлагат се извънкласни занимания и спортове като: плуване; лека атлетика; гимнастика; балет; литературни, научни и спортни клубове; пеене; йога; фотография и други. Учениците са включени в на годишния училищен албум, журналистически и филмов клуб, благотворителни програми. Организират се и посещения на театрални постановки. Училището има свои собствени отбори по футбол, баскетбол и волейбол.

Изисквания за прием

Приемът е на база на наличие на свободни места. Изисква се:

·         попълване на апликационна форма

·         академична справка за предходни години

·         тест за проверка нивото на английски (при прием в 11 и 12 клас)

·         интервю с директора на училището

·         задължителен входящ тест за оценка на когнитивните умения

 

Допълнителна информация ще получите от агенция „Скай Лайнс“ – официален представител на Danube International School Vienna в България.

Често задавани въпроси

Как да избера къде да уча?
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина? В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина?
Пансионно обучеие в чужбина може да се започне от 6 годишна възраст.
Как да намеря повече информация за програмите?
В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Има ли изисквания спрямо нивото, на което се владее съответния чужд език?
Някои бординг училища предлагат подготвителни програми с цел повишаване на езиковото ниво на кандидата. Нивото на владеене на чужд език се проверява от специално изготвен за това тест от самото училище. Изискване за повечето бординг училища е нивото да е над средното.
При кандидатстване в пансионно училище полага ли се приемен изпит?
В общия случай пансионните училища изискват да проведат интервю с кандидата, което е по Skype или на живо. Държат на полагането на изпит по съответния чужд език и изпит и по предмет, който най-често е по математика.
Къде се провеждат приемните изпити за кандидатстване?
Тези изпити се провеждат в офисите на агенция „Скай Лайнс“.
Какво влиза в таксите за пансионните училища и на каква сума възлизат те?
Най-често в таксите са включени обучението и настаняването на младежа, извънкласните дейности и екскурзиите. Те са строго индивидуални за всяко конкретно училище.
Кога започва учебната година в университета и на колко срока е разделена?
Най-често учебната година стартира началото на септември. Тя е разделена на три срока.

Искате повече информация?

Попълнете формата и ние ще се свържем с вас за повече информация

Изпрати запитване

Ако нямате навършени 14 години, моля, задължително въвеждайте данните на родител/ настойник
Възраст*
   
Име*
Фамилия*
Град
Телефон*
Имейл*
Съобщение
Политика лични данни*  
add users