Leysin American School

Детайли

Място: Лезен, Швейцария
Годишна такса CHF 104 000
Образователни програми US High School Diploma program & AP, IB Programme
Възраст на учениците 12-18 год.

Местоположение

Leysin American School (LAS) се разполага в красивото алпийско курортно селище Лейзин на 1400 м над Женевското езеро, във френскоезичната част на Швейцария. Местоположението е изключително удобно - на няколко часа път с влак от Женева, Париж, Франкфурт и Милано, а освен това предлага на учениците много възможности за спорт и отдих на открито - ски и кънки на лед, скално катерене, алпинизъм и планинско колоездене.

За училището

Американското училище LAS е основано преди 50 години. Откроява се като истинско международно училище с 320 деца от 60 националности! Програмите за обучение са разработени с мултикултурен подход и с цел подготовка на възпитаниците за прием в елитни университети. LAS е сред първите училища в Швейцария, които въвеждат международната програма International Baccalaureate. Гордее се и с обособен арт център с театър, концертна зала, музикални кабинети и арт студия; физкултурен салон с фитнес център и игрище за скуош.

Настаняване

Базата на училището се състои от 10 сгради с класни стаи, офиси, лаборатории, библиотека, здравен център и столова. Общежитията са в непосредствена близост и са четири за момчета и четири за момичета.

Спорт и развлечения

Местоположението на LAS в сърцето на един от световно известните швейцарски зимни курорти е идеално за ски и сноуборд. През зимата за това са планирани два следобеда в седмицата с професионални ски учители на Swiss Ski School. Другите избираеми спортове са баскетбол, волейбол, голф, хокей на лед, алпинизъм, футбол, скуош, плуване, тенис и лека атлетика, както и планинско колоездене, скално катерене, каране на кънки, фризби, вдигане на тежести и йога. Училището има специална програма за културни пътувания с посещения на големите европейски градове и задълбочена програма за сценични и визуални изкуства.

Изисквания за прием

Приемът в Leysin American School е с академична справка за предходните години, препоръка от училище и интервю

 

Често задавани въпроси

Как да избера къде да уча?
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина? В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина?
Пансионно обучеие в чужбина може да се започне от 6 годишна възраст.
Как да намеря повече информация за програмите?
В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Има ли изисквания спрямо нивото, на което се владее съответния чужд език?
Някои бординг училища предлагат подготвителни програми с цел повишаване на езиковото ниво на кандидата. Нивото на владеене на чужд език се проверява от специално изготвен за това тест от самото училище. Изискване за повечето бординг училища е нивото да е над средното.
При кандидатстване в пансионно училище полага ли се приемен изпит?
В общия случай пансионните училища изискват да проведат интервю с кандидата, което е по Skype или на живо. Държат на полагането на изпит по съответния чужд език и изпит и по предмет, който най-често е по математика.
Къде се провеждат приемните изпити за кандидатстване?
Тези изпити се провеждат в офисите на агенция „Скай Лайнс“.
Какво влиза в таксите за пансионните училища и на каква сума възлизат те?
Най-често в таксите са включени обучението и настаняването на младежа, извънкласните дейности и екскурзиите. Те са строго индивидуални за всяко конкретно училище.
Кога започва учебната година в университета и на колко срока е разделена?
Най-често учебната година стартира началото на септември. Тя е разделена на три срока.

Искате повече информация?

Попълнете формата и ние ще се свържем с вас за повече информация

Изпрати запитване

Ако нямате навършени 14 години, моля, задължително въвеждайте данните на родител/ настойник
Възраст*
   
Име*
Фамилия*
Град
Телефон*
Имейл*
Съобщение
Политика лични данни*  
add users