Пансионни училища във Франция

Франция е разположена в западна и югозападна Европа. Територията ѝ е 675 417 km², а населението 67,6 милиона души, c отвъдморските области и територии. Има излаз на Атлантическия океан и на Средиземно море. Това е държава, която притежава огромно културно и историчеко наследство. Ето защо е предпочитана дестинация за пансионно обучение.

Средно образование във Франция може да се завърши по обрзователна система French Baccalauréat, която се дели на: Baccalaureate L за литература, Baccalaureate ES с икономическа и социална насоченост и Baccalaureate S профилиран в сферата на науките.

В пансионните училища във Франция, с които си партнираме се предлага и международната програма IB. Средно образование във Франция може да се завърши и с Американска диплома за средно образование.

Едно от основните предимства на обучението в пансионно училище във Франция е реалната възможност да се усъвършенства говоримият и писменият френски език. Като това може да стане на много ранна възраст. Внедряването в изцяло чуждоезикова социална и академична среда дава възможност да се постигне по-лесно адаптиране към френския бит и култура и спомага за навременното приспособяване на бъдещите студенти и колежани.

 

Бординг училищата във Франция, с които си партнираме, предлагат значителен брой дисциплини. Тяхната подготовка за прием във висши учебни заведения в страната е високо ценена от най-популярните университети. Постигането на задълбочено познаване на френския език и култура са ключова предпоставка за последващо обучение в едни от най-престижните университети във Франция, сред които Сорбоната  и др.

Ето нашите предложения за пансионни училища във Франция:

 

 

Ermitage International School of France

Ermitage International School се намира на 20 км западно от Париж в процъфтяващият исторически град Мейсънс-Лафит...

L’Ecole des Roches

L'Ecole des Roches отваря врати през октомври 1899г. с общ брой на учениците само 50 момчета. От 1969г. училището започва да приема ученици за дневни занимания и нa пансионни начела. В момента в L'Ecole des Roches се обучават около 360 ученика от ...

Saint Denis International School

Saint Denis International School е пансионно училище със 150 годишна история, разположено в средновековното градче Лош, някогашна резиденция на френските крале. Международното училище предлага образование на деца от предучилищна до гимназиална ...

SEK – Les Alpes International School

SEK – Les Alpes International School се намира в сърцето на Европа, в близост до гр. Flumet-St. Nicolas la Chapelle, на около 70 км от Швейцария и 40 км от Италия...

Tersac School

Tersac School е престижно частно училище, основано през 1964 година. Впечатляващ е фактът, че всички възпитаници на училището преминават с високи резултати изпитите от програмата French Baccalaureate...

Notre-Dame International High School

Notre-Dame International High School е разположен в кампуса на френската гимназия Notre-Dame Les Oiseaux, в резиденция Верньой сюр Сен, в близост до Париж...

Често задавани въпроси

Как да избера къде да уча?
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина? В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина?
Пансионно обучеие в чужбина може да се започне от 6 годишна възраст.
Как да намеря повече информация за програмите?
В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Има ли изисквания спрямо нивото, на което се владее съответния чужд език?
Някои бординг училища предлагат подготвителни програми с цел повишаване на езиковото ниво на кандидата. Нивото на владеене на чужд език се проверява от специално изготвен за това тест от самото училище. Изискване за повечето бординг училища е нивото да е над средното.
При кандидатстване в пансионно училище полага ли се приемен изпит?
В общия случай пансионните училища изискват да проведат интервю с кандидата, което е по Skype или на живо. Държат на полагането на изпит по съответния чужд език и изпит и по предмет, който най-често е по математика.
Къде се провеждат приемните изпити за кандидатстване?
Тези изпити се провеждат в офисите на агенция „Скай Лайнс“.
Какво влиза в таксите за пансионните училища и на каква сума възлизат те?
Най-често в таксите са включени обучението и настаняването на младежа, извънкласните дейности и екскурзиите. Те са строго индивидуални за всяко конкретно училище.
Кога започва учебната година в университета и на колко срока е разделена?
Най-често учебната година стартира началото на септември. Тя е разделена на три срока.

Искате повече информация?

Попълнете формата и ние ще се свържем с вас за повече информация

Изпрати запитване

Ако нямате навършени 14 години, моля, задължително въвеждайте данните на родител/ настойник
Възраст*
   
Име*
Фамилия*
Град
Телефон*
Имейл*
Съобщение
Политика лични данни*  
add users