Roedean School

Детайли

Място: Брайтън, Великобритания
Годишна такса GBP 34 980 - GBP 42 135
Образователни програми GCSE, AS Level, A Level
Възраст на учениците 11-18 год.

Местоположение

Училището за момичета Roedean School има прекрасно местоположение на върха на внушителни крайбрежни скали в близост до един от най-оживените градове в Англия, Брайтън. Брайтън е и най-известният английски морски курорт, избран още през 18-ти век от британското кралско семейство за официална лятна резиденция. От тогава до днес крайморският град привлича стотици туристи от острова и чужбина с дългата си плажна ивица, оживените търговски улички и уникалните забавления, които предлага. Брайтън е предпочитан студентски град, за което допринася близостта му до Лондон – само на 45мин. с влак.

За училището

Разположено на внушителна площ от близо 480 декара, Roedean School е едно от най-престижните пансионни училища за момичета във Великобритания, което през годините от своето основаване в далечната 1885 г. е възпитало много известни дами-политици, актриси, писателки и журналистки. Училището възпитава не само британски момичета, но и много представителки на различни националности. Училището е изключително силно в творческите специалности и наред с взискателната академична подготовка от момичетата се изисква задължително да развият своята креативност в извънкласните занимания за танци, музика и актьорско майсторство. Ученичките също вземат уроци по най-аристократичния спорт- конна езда и практикуват бойни изкуства за самозащита. Roedean School разкрива неповторими гледки към морето и е построено в близост до яхтеното пристанище на Брайтън. Атрактивните и отлично оборудвани сгради на училището са изградени специално с тази цел, като приблизително 160 декара са отделени специално за спортни площадки и кортове. В самата база на Roedean има фитнес център, закрит басейн, голяма спортна зала, танцово студио, театрална зала с 320 места и кортове за нетбол, тенис и скуош.

Учебни програми

Академичната програма на всяко момиче се подбира по такъв начин, че да отговаря на нейните индивидуалните умения и интереси. Задължителните предмети за GCSE включват английски език, английска литература, география или история, математика, избор от науки и един съвременен език. В A Level се предлагат следните дисциплини: английски език и литература, биология, бизнес науки, география, гръцки език, изкуство и дизайн, икономика, история, история на изкуството, испански език, класическа цивилизация, латински език, математика, музика, политика, психология, театрални науки, физика, френски и химия. След завършването си голяма част от възпитаничките на Roedean School постъпват в едни от най-добрите британски университети: Imperial College, London School of Economics, Cambridge University, Royal Holloway и University College London.

Настаняване

Училището разполага с 4 общежития за момичета на възраст 11-18 год. които предлагат всички съвременни удобства и имат прекрасна гледка към морето. В общежитията момичетата естествено създават трайни приятелства с други девойки от цял свят. Ученичките от горните класове се настаняват в самостоятелно общежитие Keswick, в което условията наподобяват на тези в университетските общежития. Keswick разполага с помещения за учебна подготовка, зали за отмора и почивка и кафе заведение. В общежитията има отговорни педагози, които предоставят съвети относно академичната подготовка на момичетата и наблюдават да има баланс между учене и отмора.

Спорт и развлечения

Roedean School предлага богато многообразие от клубове по интереси, които наброяват общо 60! Сред клубовете има такива за предприемачество, стрелба с лък, астрономия, обществено полезен труд, гмуркане и много други. През уикендите се организират екскурзии до Брайтън за шопинг, ходене на плаж, или посещения на кино, театър, галерии и увеселителни паркове. Организират се и специални училищни събития и представления, на които се канят момичета и момчета от други училища.

Изисквания и прием

Roedean School е селективно училище и приема се осъществява с полагане на приемен изпит на самото училища, интервю и академична справка от предходното учебно заведение на кандидата.

 

Често задавани въпроси

Как да избера къде да уча?
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина? В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина?
Пансионно обучеие в чужбина може да се започне от 6 годишна възраст.
Как да намеря повече информация за програмите?
В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Има ли изисквания спрямо нивото, на което се владее съответния чужд език?
Някои бординг училища предлагат подготвителни програми с цел повишаване на езиковото ниво на кандидата. Нивото на владеене на чужд език се проверява от специално изготвен за това тест от самото училище. Изискване за повечето бординг училища е нивото да е над средното.
При кандидатстване в пансионно училище полага ли се приемен изпит?
В общия случай пансионните училища изискват да проведат интервю с кандидата, което е по Skype или на живо. Държат на полагането на изпит по съответния чужд език и изпит и по предмет, който най-често е по математика.
Къде се провеждат приемните изпити за кандидатстване?
Тези изпити се провеждат в офисите на агенция „Скай Лайнс“.
Какво влиза в таксите за пансионните училища и на каква сума възлизат те?
Най-често в таксите са включени обучението и настаняването на младежа, извънкласните дейности и екскурзиите. Те са строго индивидуални за всяко конкретно училище.
Кога започва учебната година в университета и на колко срока е разделена?
Най-често учебната година стартира началото на септември. Тя е разделена на три срока.

Искате повече информация?

Попълнете формата и ние ще се свържем с вас за повече информация

Изпрати запитване

Ако нямате навършени 14 години, моля, задължително въвеждайте данните на родител/ настойник
Възраст*
   
Име*
Фамилия*
Град
Телефон*
Имейл*
Съобщение
Политика лични данни*  
add users