Новини

Как да съобразите образованието на децата си с бъдещото им кариерно развитие

Как да съобразите образованието на децата си с бъдещото им кариерно развитие

Как най-добре можете да подготвите децата си за успешен кариерен старт и развитие?

Знаете ли, че само 27% от завършващите университет студенти намират работа, свързана с избраната от тях специалност, а шокиращите 35% от всички завършили са или безработни, или непълно заети?

Мисията на Montreux International School е да помогне за промяната на тази тенденция.  Всички предлагани в училището курсове са проектирани в партньорство с най-добрите и най-прогресивните доставчици на висше образование и експерти от индустрията. Програмите предоставят на учениците необходимите умения и компетенции, които работодателите търсят днес и ще продължат да търсят в бъдеще.

Една от най-новите учебни програми в MIS е IBCP (International Baccalaureate Career Related Program).  Тя е най-новата учебна програма, предоставена в портфолиото на IB организацията и е насочена към към ученици на възраст 16-18 години.  Представлява 2-годишен курс, който може да се приеме като алтернатива на IB Diploma, A-Levels или American AP. Курсът предоставя на учениците избор от предмети и позволява както високо академично ниво, така и практическо изпълнение чрез работа върху проекти. Обучението е интердисциплинарно и позволява на учениците не само да учат в класната стая, но и да прилагат теорията на практика.

Част от предметите, заложени в програмата са: бизнес,  дигитален маркетинг, креативни медийни технологии, хотелиерство и junior MBA. Допълнително могат да бъдат изучавани още моден маркетинг и мениджмънт, финтех и др.

Международното училище Montreux има за цел да предостави образование, което не само отговаря на нужните на пазара на труда, но и да даде възможност на бъдещите поколения да процъфтяват и стимулират промяната. 

За всичко това и много повече можете да научите по време на Виртуалния ден на отворените врати, който Montreux International School ще проведе на 24.11. Събитието ще се проведе в две сесии – едната от 10:00, а другата от 17:00. За да заявите своете участие, последвайте следния линк: https://mailchi.mp/montreuxis.ch/openday

Категории

Поръчай каталог

Каталога съдържа всички училища с които разполагаме

Често задавани въпроси

Как да избера къде да уча?
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина? В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина?
Пансионно обучеие в чужбина може да се започне от 6 годишна възраст.
Как да намеря повече информация за програмите?
В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Има ли изисквания спрямо нивото, на което се владее съответния чужд език?
Някои бординг училища предлагат подготвителни програми с цел повишаване на езиковото ниво на кандидата. Нивото на владеене на чужд език се проверява от специално изготвен за това тест от самото училище. Изискване за повечето бординг училища е нивото да е над средното.
При кандидатстване в пансионно училище полага ли се приемен изпит?
В общия случай пансионните училища изискват да проведат интервю с кандидата, което е по Skype или на живо. Държат на полагането на изпит по съответния чужд език и изпит и по предмет, който най-често е по математика.
Къде се провеждат приемните изпити за кандидатстване?
Тези изпити се провеждат в офисите на агенция „Скай Лайнс“.
Какво влиза в таксите за пансионните училища и на каква сума възлизат те?
Най-често в таксите са включени обучението и настаняването на младежа, извънкласните дейности и екскурзиите. Те са строго индивидуални за всяко конкретно училище.
Кога започва учебната година в университета и на колко срока е разделена?
Най-често учебната година стартира началото на септември. Тя е разделена на три срока.

Искате повече информация?

Попълнете формата и ние ще се свържем с вас за повече информация

Изпрати запитване

Ако нямате навършени 14 години, моля, задължително въвеждайте данните на родител/ настойник
Възраст*
   
Име*
Фамилия*
Град
Телефон*
Имейл*
Съобщение
Политика лични данни*  
add users