Новини

Живот в пансионно училище

Живот в пансионно училище

Допълнителните активности: животът в пансионно училище извън класната стая

Извънкласните дейности са съществена част от програмата на пансионните училища в чужбина. Тези допълнителни активности позволяват на учениците да прилагат академичните умения в контекста на реалния свят. Те също така дават възможност на младежите да затвърдят уроците, научени в класната стая.

Пансионните училища в чужбина предлагат повече от интересни и разнообразни възможности. И ако учебният процес трудно може да впечатли даден ученик, то допълнителните активности могат меко казано да привлекат вниманието му. Трябва да се отбележи, че те имат решаващо значение, когато дойде време за кандидатстване в университет, тъй като именно тези активности носят допълнителни „точки“ към кандидатурата.

По този начин, докато научава нови неща и се забавлява, ученикът изгражда своя характер и развива безброй качества, които ще му бъдат ценни напред в живота. Но какви активности може да се практикуват в бординг училищата?

Спорт

Спортните активности и участието в отбори може би е най-често срещаната извънкласна дейност, която изниква в ума. Всички пансионни училища предлагат възможности да практикуване на разнообразни видове спорт. Все пак трябва да се отбележи, че има определени школа, където даден спорт е по-развит от друг.

В Испания благоприятните климатични условия спомагат за богатото многообразие от спортове за практикуване на открито. Разположеният във Валенсия Caxton College например има открит плувен басейн, тенис кортове, баскетболно и футболно игрище и фитнес. По-интересните активности включват джудо, карате, ръгби, шах, конна езда, голф и ветроходство извън базата на колежа. Така, ако детето е тренирало или има желанието да се развие в някой от тези спортове, спокойно може да го стори.

В швейцарското Pré Fleuri Alpine School пък младежите могат да се насладят през целия учебен срок на каране на ски и всякакви зимни активности. Вълнуващо, нали?

Академични клубове

Академичните групи се концентрират върху специализирани области на обучение или постижения. Примерите включват клуб по математика, научен клуб, отбор по дебати, клуб по криминалистика и т.н.

В това число влизат и т.нар. ученически съвети, което е отличен начин да се развият лидерски умения. Тези организации защитават интересите на учениците. Те могат да правят предложения за подобрения, да организират разнообразни събития или инициативи.

 

Очаквайте втората част на статията, а до тогава може да се свържете с нас тук, за да ви съдействаме да изберете най-подходящото пансионно училище.

Категории

Поръчай каталог

Каталога съдържа всички училища с които разполагаме

Често задавани въпроси

Как да избера къде да уча?
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина? В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина?
Пансионно обучеие в чужбина може да се започне от 6 годишна възраст.
Как да намеря повече информация за програмите?
В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Има ли изисквания спрямо нивото, на което се владее съответния чужд език?
Някои бординг училища предлагат подготвителни програми с цел повишаване на езиковото ниво на кандидата. Нивото на владеене на чужд език се проверява от специално изготвен за това тест от самото училище. Изискване за повечето бординг училища е нивото да е над средното.
При кандидатстване в пансионно училище полага ли се приемен изпит?
В общия случай пансионните училища изискват да проведат интервю с кандидата, което е по Skype или на живо. Държат на полагането на изпит по съответния чужд език и изпит и по предмет, който най-често е по математика.
Къде се провеждат приемните изпити за кандидатстване?
Тези изпити се провеждат в офисите на агенция „Скай Лайнс“.
Какво влиза в таксите за пансионните училища и на каква сума възлизат те?
Най-често в таксите са включени обучението и настаняването на младежа, извънкласните дейности и екскурзиите. Те са строго индивидуални за всяко конкретно училище.
Кога започва учебната година в университета и на колко срока е разделена?
Най-често учебната година стартира началото на септември. Тя е разделена на три срока.

Искате повече информация?

Попълнете формата и ние ще се свържем с вас за повече информация

Изпрати запитване

Ако нямате навършени 14 години, моля, задължително въвеждайте данните на родител/ настойник
Възраст*
   
Име*
Фамилия*
Град
Телефон*
Имейл*
Съобщение
Политика лични данни*  
add users