Новини

Осем причини да изберете швейцарско пансионно училище

Осем причини да изберете швейцарско пансионно училище

Средното образование е повече от важно за всяко едно дете. Именно тогава то оформя своите интереси и се насочва в чисто професионален план. Много семейства залагат на пансионно училище в чужбина, а Швейцария е една от предпочитаните дестинации. Основните фактори са няколко:

-        разнообразие от образователни програми;

-        мултикултурна среда;

-        фокус върху академичните и социални знания;

-        безопасна среда с високо качество на живот.

Образователната система в учебните заведения предлага избор на програма измежду: британските IGCSE и A-levels, международната International Baccalaureate (IB) и швейцарската Swiss Matura. Обучението е с фокус върху критичното мислене, решаването на проблеми и широк набор от предметни области, за да осигурят цялостно образование. Младежите се обучават в малки класове, което подпомага затвърждаването на връзката ученик-учител. Това позволява на преподавателите да разберат по-добре индивидуалните нужди на всеки един при обучение, общуване и адаптация.

Учебните заведения в Швейцария привличат ученици от различни държави и култури, като се насърчава разбирателството и възможността за създаването на трайни приятелства. Изграждането на връзки с хора от различен произход е изключително ценно за бъдещо сътрудничество, възможности за кариера и по-широк мироглед.

Много училища в Швейцария предлагат двуезично или многоезично обучение, в което учениците имат възможност да научат или подобрят владеенето на езици като английски, френски, немски или италиански. Важно е да се отбележи, че в Швейцария има четири официални езика - немски, френски, италиански и романш.

Училищата се фокусират върху цялостното развитие, като имат за цел да стимулират учениците академично, социално и емоционално. Животът далеч от дома и поемането на отговорност за тяхното ежедневие, обучение и извънкласни дейности им помага да развият независимост, самодисциплина, управление на времето и умения за решаване на проблеми.

Пансионните училища в Швейцария имат доказан опит в подготовката на студенти за висше образование. Те осигуряват подкрепа и насоки по време на процеса на кандидатстване в колеж, като помагат на младежите да идентифицират своите академични и кариерни цели, да развият силни навици за учене и да се подготвят за стандартизирани тестове.

Обучението, базирано на проекти, при които учениците работят върху практически задачи, насърчава изследването, критичното мислене, сътрудничеството и решаването на проблеми. Този подход стимулира също така креативността, независимото мислене и практическото приложение на знанията.

Много пансионни училища интегрират технологиите в своите методи на преподаване и обучение. Това включва използването на интерактивни дъски, цифрови ресурси, онлайн платформи за обучение и образователни приложения за подобряване на уроците в класната стая и улесняване на независимото обучение.

В Швейцария климатичните условия благоприятстват за богатото многообразие от спортове. Училищата предлагат на своите ученици възможност за практикуване на зимни спортове, плуване, тенис, баскетбол, футбол и фитнес. Освен това в програмите им са включени културни пътувания, арт проекти, музика и театрални занимания, които насърчават творчеството и личностното израстване.

Категории

Поръчай каталог

Каталога съдържа всички училища с които разполагаме

Често задавани въпроси

Как да избера къде да уча?
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина? В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина?
Пансионно обучеие в чужбина може да се започне от 6 годишна възраст.
Как да намеря повече информация за програмите?
В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Има ли изисквания спрямо нивото, на което се владее съответния чужд език?
Някои бординг училища предлагат подготвителни програми с цел повишаване на езиковото ниво на кандидата. Нивото на владеене на чужд език се проверява от специално изготвен за това тест от самото училище. Изискване за повечето бординг училища е нивото да е над средното.
При кандидатстване в пансионно училище полага ли се приемен изпит?
В общия случай пансионните училища изискват да проведат интервю с кандидата, което е по Skype или на живо. Държат на полагането на изпит по съответния чужд език и изпит и по предмет, който най-често е по математика.
Къде се провеждат приемните изпити за кандидатстване?
Тези изпити се провеждат в офисите на агенция „Скай Лайнс“.
Какво влиза в таксите за пансионните училища и на каква сума възлизат те?
Най-често в таксите са включени обучението и настаняването на младежа, извънкласните дейности и екскурзиите. Те са строго индивидуални за всяко конкретно училище.
Кога започва учебната година в университета и на колко срока е разделена?
Най-често учебната година стартира началото на септември. Тя е разделена на три срока.

Искате повече информация?

Попълнете формата и ние ще се свържем с вас за повече информация

Изпрати запитване

Ако нямате навършени 14 години, моля, задължително въвеждайте данните на родител/ настойник
Възраст*
   
Име*
Фамилия*
Град
Телефон*
Имейл*
Съобщение
Политика лични данни*  
add users