Lakefield College School

Детайли

Място: Лейкфийлд, Онтарио, Канада
Годишна такса $69,700
Образователни програми Advanced Placement
Възраст на учениците 15 – 18 год.

Местоположение

Училището е разположено на брега на езерото Katchewanooka в провинцията Онтарио. Lakefield College School обединява природа, устойчивост и най-модерна технология.

За училището

Lakefield College School е познато със своя уникален новаторски подход в учебния процес, интегрирана външна образователна програма и високи академични изисквания. Учебното заведение се гордее със своите възпитаници, често представители на канадския елит, като Негово Величество херцогът на Йорк ’77 и Негово Кралско Височество принцът на Астурия ’85.

Учениците са насърчавани да разсъждават, решават проблеми, аргументират, работят в екип и съревновават. Завършилите в Lakefield College School продължават своето образование в престижни университети в целия свят.

Учебни програми

Advanced Placement

Настаняване

Lakefield College School разполага с 11 малки резиденции, като във всяка къща се настаняват средно около 23-ма ученици. Всяка къща има свой отговорник и заместник-отговорник, осигуряващи супервизията на учениците.

Спорт и развлечения

Всяка година и всеки сезон, LCS е едно от най-конкурентните и успешни училища във втора дивизия на канадската училищна асоциация по лека атлетика (CISAA). Почти всеки LCS отбор се класира за плейофите.Спорт: баскетбол, хокей, хокей на трева, гребане, ръгби, футбол, софтбол, атлетика, ски, сноуборд, волейбол и други отборни игри. Училището предлага уроци по музика, хор, танци, драма, визуално изкуство.

Условия за прием

Препоръка от учител (на бланка на Lakefield College School), академична справка за последните 2 години, сертификат по английски език (IELTS или TOEFL мин. 100 точки), приемен тест, интервю с кандидата.         

 

 

Често задавани въпроси

Как да избера къде да уча?
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина? В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина?
Пансионно обучеие в чужбина може да се започне от 6 годишна възраст.
Как да намеря повече информация за програмите?
В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Има ли изисквания спрямо нивото, на което се владее съответния чужд език?
Някои бординг училища предлагат подготвителни програми с цел повишаване на езиковото ниво на кандидата. Нивото на владеене на чужд език се проверява от специално изготвен за това тест от самото училище. Изискване за повечето бординг училища е нивото да е над средното.
При кандидатстване в пансионно училище полага ли се приемен изпит?
В общия случай пансионните училища изискват да проведат интервю с кандидата, което е по Skype или на живо. Държат на полагането на изпит по съответния чужд език и изпит и по предмет, който най-често е по математика.
Къде се провеждат приемните изпити за кандидатстване?
Тези изпити се провеждат в офисите на агенция „Скай Лайнс“.
Какво влиза в таксите за пансионните училища и на каква сума възлизат те?
Най-често в таксите са включени обучението и настаняването на младежа, извънкласните дейности и екскурзиите. Те са строго индивидуални за всяко конкретно училище.
Кога започва учебната година в университета и на колко срока е разделена?
Най-често учебната година стартира началото на септември. Тя е разделена на три срока.

Искате повече информация?

Попълнете формата и ние ще се свържем с вас за повече информация

Изпрати запитване

Ако нямате навършени 14 години, моля, задължително въвеждайте данните на родител/ настойник
Възраст*
   
Име*
Фамилия*
Град
Телефон*
Имейл*
Съобщение
Политика лични данни*  
add users