New Mexico Military Institute

New Mexico Military Institute

Детайли

Място: Roswell, New Mexico, USA
Годишна такса USD 28 229 (таксата е редуцирана със стипендия, която всички успешно приети в училището получават автоматично)
Образователни програми American High School Diploma, Junior College - Associate of Arts and Associate of Science degrees
Възраст на учениците под 19 г. за гимназиално обучение; поне 22 г. за колеж;

Местоположение

Разположен в Розуел, Ню Мексико, NMMI предлага богата история и традиции за обучение на съвременни лидери чрез програма за академични постижения, личностно развитие и физическа подготовка.

За училището

Основан през 1891 г. New Mexico Military Institute е единственият държавен колеж с пансион, който предоставя на своите възпитаници, както академична, така и военна подготовка. Курсистите се обучават от квалифицирани преподаватели в класове от 16-20 души. Завършилите NMMI се реализират успешно в сферата на бизнеса, индустрията, обществените услуги, образованието или в армията. Международните ученици представляват 33 държави по света, като 72% от общият брой на възпитаниците са момчета.

Учебното заведение принадлежи към групата на колежите, които получават безвъзмездна финансова помощ от държавата или т. нар институции, чиито площи са дарения, разпределени от държавата на отделни щати, за да получават помощите от Акта на Морил приет от 1862г. Поради тази причина New Mexico Military Institute притежава един от най-големите дарителски фондове, благодарение на което колежът предоставя на своите възпитаници над 2 милиона долара годишно изразени в стипендии и намалени разходи за обучение и настаняване.

Учебни програми

Основната академична насоченост на военният колеж е към изучаване на английски език, математика, природни науки, изкуства, история, философия, модерни езици, икономика и политика. 95% от завършилите колежа продължават образованието си в Penn State, Stanford, Rice, Cornell, University of Texas, Arizona State University, University of Colorado, а 14% се ориентират към военна кариера.

Освен академично отличие, възпитанието на учениците включва и развитие на характера и физическа подготовка, лидерство, самодисциплина, управление на времето и лична отговорност, уважение към властта, смирение и формите на военна и невоенна учтивост, коректност, точност и внимание към детайлите. Сред кадетските знания почетно място заемат и историята и традициите на колежа – училищен химн, маршируване и др.

Настаняване

„Кадетските общежития“ се състоят от групи с по двама или трима кадети във всяка стая, които имат еднакъв кадетски ранг. Стаите подлежат на инспекция по всяко време, както от кадетски офицери, така и от подофицери и униформени членове на щаба на коменданта. Във всяка стая има климатик, кабелна телевизия и достъп до интернет. Трапезарията побира целия кадетски корпус по време на хранене. На разположение на кадетите са: снак-бар, бръснарница, игрална зала, боулинг зала, читалня и бална зала.

Спорт и развлечения

Възпитаниците имат възможност да практикуват: баскетбол, бейзбол, американски футбол, голф, футбол, тенис, плуване, лека атлетика, бягане и др. Клубовете по избор включват: участие в музикална група, бокс, шах, хорово пеене, уроци по летене, поезия, каране на ски, фотография, спортна медицина, мексикански език, пейнтбол и много други.

Изисквания за прием:

-          Добра физическа форма;

-          Владеене на английски език доказано с един от следните сертификати: АCT, SAT, iBT TOEFL, Cambridge First, IELTS;

-          Академична справка от текущото училище;

-          Успешно попълнен въпросник за бъдещи кадети.

Допълнителна информация ще получите от агенция „Скай Лайнс“ – официален представител на New Mexico Military Institute в България.

 

Често задавани въпроси

Как да избера къде да уча?
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина? В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина?
Пансионно обучеие в чужбина може да се започне от 6 годишна възраст.
Как да намеря повече информация за програмите?
В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Има ли изисквания спрямо нивото, на което се владее съответния чужд език?
Някои бординг училища предлагат подготвителни програми с цел повишаване на езиковото ниво на кандидата. Нивото на владеене на чужд език се проверява от специално изготвен за това тест от самото училище. Изискване за повечето бординг училища е нивото да е над средното.
При кандидатстване в пансионно училище полага ли се приемен изпит?
В общия случай пансионните училища изискват да проведат интервю с кандидата, което е по Skype или на живо. Държат на полагането на изпит по съответния чужд език и изпит и по предмет, който най-често е по математика.
Къде се провеждат приемните изпити за кандидатстване?
Тези изпити се провеждат в офисите на агенция „Скай Лайнс“.
Какво влиза в таксите за пансионните училища и на каква сума възлизат те?
Най-често в таксите са включени обучението и настаняването на младежа, извънкласните дейности и екскурзиите. Те са строго индивидуални за всяко конкретно училище.
Кога започва учебната година в университета и на колко срока е разделена?
Най-често учебната година стартира началото на септември. Тя е разделена на три срока.

Искате повече информация?

Попълнете формата и ние ще се свържем с вас за повече информация

Изпрати запитване

Ако нямате навършени 14 години, моля, задължително въвеждайте данните на родител/ настойник
Възраст*
   
Име*
Фамилия*
Град
Телефон*
Имейл*
Съобщение
Политика лични данни*  
add users