International school of Milan

Детайли

Място: Милано, Италия
Годишна такса EUR 33 220– EUR 42 010
Образователни програми MYP; IBDP
Възраст на учениците 14 – 18 год.

Местоположение:

Най-новата сграда на училището, която е открита през септември 2013г. се намира само на няколко километра от центъра на Милано в община Баранзате. Широкообхващия маршрут на училищния автобус (включващ и услугата за превозване на децата „от врата до врата“) позволява на учениците живеещи в различни части на града да достигнат до училището всеки ден лесно и безопастно.

За училището:

Основано през 1958г., International school of Milan е най-старото международно училище в Милано. Днес в него се обучават 1000 деца от 68 различни националности за които се грижат 130 учители. Кампусът на училището, където осезаемо се усеща международния дух, е най-големият в Италия и е забележителен със своята новаторска, устойчива и функционална архитектура.

Учебни програми:

IB MYP – програмата е създадена за ученици на възраст от 11 до 16 години. Предоставя обучение, което насърчава учениците да бъдат креативно мислещи личности и окуражава децата да използват наученото в училище и в реалния живот. Програмата благоприятства за развитието на умения за комуникация, междукултурно разбиране и глобална ангажираност. IB MYP е подготовка за академичните предизвикателства на IB програмата.

IB Programme – това е 2-годишна международнопризната образователна програма за ученици на възраст от 16 до 19 години, желаещи да продължат образованието си в университет. Всички изпити се полагат на английски език. Максималният брой точки в дипломната програма е 45. За да получат международна диплома, кандидатите трябва да са събрали най-малко 24 точки.

Настаняване:

Настаняването на учениците в пансиона на училището започва от 14 годишна възраст. Общежитията се помещават в нова и модерна сграда. Децата се настаняват в самостоятелни или двойни стаи със съвременно обзавеждане, безплатна интернет връзка и собствен санитарен възел.

Спорт и развлечения:

Училището разполага с плувен басейн, физкултурен салон, две библиотеки, добре оборудвани лаборатории за научни и ИТ дейности, амфитеатрална зала, специални стаи за практика с музикални инструменти, кафетерия, външни пространства и зелени площи за спортни дейности и отдих, както на големите, така и на по-малките ученици. В свободното си време децата могат да практикуват танци, бойни изкуства и различни видове групов спорт. Организират се клубове по фотография, драма, керамика, както и писателски клуб.

Изисквания за прием:

·         Академична справка за последните две години на обучение

·         Тест по английски език и математика

·         Интервю

Допълнителна информация ще получите от агенция „Скай Лайнс“ – официален представител на International School of Milan в България.

Често задавани въпроси

Как да избера къде да уча?
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина? В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина?
Пансионно обучеие в чужбина може да се започне от 6 годишна възраст.
Как да намеря повече информация за програмите?
В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Има ли изисквания спрямо нивото, на което се владее съответния чужд език?
Някои бординг училища предлагат подготвителни програми с цел повишаване на езиковото ниво на кандидата. Нивото на владеене на чужд език се проверява от специално изготвен за това тест от самото училище. Изискване за повечето бординг училища е нивото да е над средното.
При кандидатстване в пансионно училище полага ли се приемен изпит?
В общия случай пансионните училища изискват да проведат интервю с кандидата, което е по Skype или на живо. Държат на полагането на изпит по съответния чужд език и изпит и по предмет, който най-често е по математика.
Къде се провеждат приемните изпити за кандидатстване?
Тези изпити се провеждат в офисите на агенция „Скай Лайнс“.
Какво влиза в таксите за пансионните училища и на каква сума възлизат те?
Най-често в таксите са включени обучението и настаняването на младежа, извънкласните дейности и екскурзиите. Те са строго индивидуални за всяко конкретно училище.
Кога започва учебната година в университета и на колко срока е разделена?
Най-често учебната година стартира началото на септември. Тя е разделена на три срока.

Искате повече информация?

Попълнете формата и ние ще се свържем с вас за повече информация

Изпрати запитване

Ако нямате навършени 14 години, моля, задължително въвеждайте данните на родител/ настойник
Възраст*
   
Име*
Фамилия*
Град
Телефон*
Имейл*
Съобщение
Политика лични данни*  
add users