St. George’s School for Girls, Edinburgh

St. George’s School for Girls, Edinburgh

Детайли

Място: Edinburgh, UK
Годишна такса GBP 27 315 – GBP 30 435
Образователни програми GCSE, A Level, AS Level
Възраст на учениците 10 - 18 г.

Местоположение

St. George’s School се намира в сърцето на Единбург, който е столицата и вторият по големина град в Шотландия. Той е един от най-красивите и желани градове за живеене, славeщ се със своята околна среда, гостопримени жители, икономика, иновации и богата колекция от готическа архитектура. Единбург е световно известна туристическа дестинация с 13 милиона посетители годишно. Известен е още и с ежегодния Единбурски фестивал на сценичните изкуства.

За училището

Основано през 1888 г., St. George’s е най-голямото девическо училище в Шотландия, разположено в красив и сравнително спокоен парк в популярна жилищна зона в Единбург. В него се обучават общо 800 ученици, 50, от които са настанени на пансион. Мотото на училището „Да, тя може“, вдъхновено от множеството жени-ролеви модели и от разнообразието от възможности, които се предлагат, помага за вдъхновението на всяко едно момиче да намери най-подходящия за нея път в живота.

Учебни програми

Предлага се обучение по програмите GCSE и A Level, а училището редовно оглавява класациите за едни от най-високите академични резултати. Малките размери на класовете гарантират най-добро обучение и пасторална грижа, а разнообразието от спортове и извънкласни занимания, вариращи от музика до фехтовка, гарантират разширяването на хоризонта на момичетата от първия учебен ден.

Настаняване

Общежитията, построени във викториански стил, са малки, уютни и носят усещането за „семейна и приятелска“ атмосфера. Разположени са сред красиви градини, които при хубаво време се използват от момичетата за игри, отдих, барбекю и други събития. По-малките ученици се настанят в спални помещения до четирима, а по-големите – в  единични стаи.

Спорт и развлечения

Отличните спортни съоръжения на училището включват 12 тенис корта, писта за лека атлетика, закрита зала за игри, 2 фитнес зали, скуош и нетбол игрища. През свободното си време децата играят боулинг, пързалят се с кънки на лед и посещават местните забележителности в красивата столица. Към спортните дейности, които St George’s предлага влизат и джудо, фехтовка, тенис на маса и ветроходство.

Изисквания за прием

Попълва се апликационна форма и се представя академична сравка. Кандидатите провеждат интервю по Skype с представител на училището и държат входящи тестове по математика и английски език, както и тест за вербални и невербални умения.

За повече информация се обърнете към официалния представител на училището за страната – агенция „Скай Лайн“.

Често задавани въпроси

Как да избера къде да уча?
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина? В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина?
Пансионно обучеие в чужбина може да се започне от 6 годишна възраст.
Как да намеря повече информация за програмите?
В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Има ли изисквания спрямо нивото, на което се владее съответния чужд език?
Някои бординг училища предлагат подготвителни програми с цел повишаване на езиковото ниво на кандидата. Нивото на владеене на чужд език се проверява от специално изготвен за това тест от самото училище. Изискване за повечето бординг училища е нивото да е над средното.
При кандидатстване в пансионно училище полага ли се приемен изпит?
В общия случай пансионните училища изискват да проведат интервю с кандидата, което е по Skype или на живо. Държат на полагането на изпит по съответния чужд език и изпит и по предмет, който най-често е по математика.
Къде се провеждат приемните изпити за кандидатстване?
Тези изпити се провеждат в офисите на агенция „Скай Лайнс“.
Какво влиза в таксите за пансионните училища и на каква сума възлизат те?
Най-често в таксите са включени обучението и настаняването на младежа, извънкласните дейности и екскурзиите. Те са строго индивидуални за всяко конкретно училище.
Кога започва учебната година в университета и на колко срока е разделена?
Най-често учебната година стартира началото на септември. Тя е разделена на три срока.

Искате повече информация?

Попълнете формата и ние ще се свържем с вас за повече информация

Изпрати запитване

Ако нямате навършени 14 години, моля, задължително въвеждайте данните на родител/ настойник
Възраст*
   
Име*
Фамилия*
Град
Телефон*
Имейл*
Съобщение
Политика лични данни*  
add users