Orwell Park School

Orwell Park School

Детайли

Място: Nacton, Ipswich, Suffolk, UK
Годишна такса GBP 26 022 – GBP 27 600
Образователни програми Middle School – years 3 to 5 (7 – 9 г.); Senior School – Years 6 to 8 (10 – 13 г.)
Възраст на учениците 7 – 13 г.

Местоположение

Orwell Park School е разположено върху 110 акра, обхващащи красиви зелени площи, гори и спортни игрища с изглед към устието на река Оруел в графство Съфолк. Основното училище се помещава във впечатляващо имение с грузински произход. Училището е известно като едно от най-красивите училища във Великобритания.

За училището

Orwell Park School е основано през 1937 г. като подготвително дневно и пансионно училище. Изключителната красота на земите и историческите сгради допринасят за едно вдъхновяващо преживяване, съчетаващо наследството и традициите от миналото с динамизма и енергията на настоящето и бъдещето.

Учебни програми

От 7 до 9 годишна възраст, децата изучават основните предмети: английски език, математика, хуманитарни и природни науки, информатика, френски език, музика, изкуство и спорт.

От 10 до 13 годишна възраст се изучават: изкуство, латински, испански, гръцки, дизайн и технологии, драма, английски език, френски, география, история, информационни технологии, математика, музика, спорт, религиозни и хуманитарни науки.

Настаняване

Настанянето започва от 7 годишна възраст, като момчета и момичета са отделно. Стаите са просторни, чисти и светли, осигуряващи отлични условия на живот.

Спорт и развлечения

Всички деца в училището практикуват поне един вид спорт. Обширните външни площи на колежа дават възможност за организиране на множество игри и забавления за децата, както формални, така и развлекателни. На територията на училището има: площадка за преминаване на препядствия, футболно игрище, голг игрище, игрище за провеждане на спортни занятия през вечерта, плувен басейн, както и игрища за скуош, ръгби, хокей, крикет и спортна зала. Училището е отлично оборудвано и за практикуване на артистичните способности на децата. Всяко дете има възможност да изяви своите идеи и таланти.

Изисквания за прием:

  • Академична справка;
  • Входящи тестове на училището по английски език, математика и тест за когнитивни умения;
  • Интервю с координатор по подкрепа на обучението в колежа.

 

Стипендии

Училището предлага стипендии на база на академични, музикални, спортни и артистични постижения. За повече информация се свържете с агенция „Скай Лайнс“ – официален представител на Orwell Park School в България.

Често задавани въпроси

Как да избера къде да уча?
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина? В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина?
Пансионно обучеие в чужбина може да се започне от 6 годишна възраст.
Как да намеря повече информация за програмите?
В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Има ли изисквания спрямо нивото, на което се владее съответния чужд език?
Някои бординг училища предлагат подготвителни програми с цел повишаване на езиковото ниво на кандидата. Нивото на владеене на чужд език се проверява от специално изготвен за това тест от самото училище. Изискване за повечето бординг училища е нивото да е над средното.
При кандидатстване в пансионно училище полага ли се приемен изпит?
В общия случай пансионните училища изискват да проведат интервю с кандидата, което е по Skype или на живо. Държат на полагането на изпит по съответния чужд език и изпит и по предмет, който най-често е по математика.
Къде се провеждат приемните изпити за кандидатстване?
Тези изпити се провеждат в офисите на агенция „Скай Лайнс“.
Какво влиза в таксите за пансионните училища и на каква сума възлизат те?
Най-често в таксите са включени обучението и настаняването на младежа, извънкласните дейности и екскурзиите. Те са строго индивидуални за всяко конкретно училище.
Кога започва учебната година в университета и на колко срока е разделена?
Най-често учебната година стартира началото на септември. Тя е разделена на три срока.

Искате повече информация?

Попълнете формата и ние ще се свържем с вас за повече информация

Изпрати запитване

Ако нямате навършени 14 години, моля, задължително въвеждайте данните на родител/ настойник
Възраст*
   
Име*
Фамилия*
Град
Телефон*
Имейл*
Съобщение
Политика лични данни*  
add users