Forres Sandle Manor School

Forres Sandle Manor School

https://www.boardingschools.bg/uploads/images/schools/forres-main.jpg

Детайли

Място: Fordingbridge, Hampshire, UK
Годишна такса GBP 27 735
Образователни програми Short and Long term boarding, Common Entrance (CE)
Възраст на учениците 7 – 13 г.

Местоположение

Училището е разположено върху обширна и много красива площ в близост до местността наречена New Forest, като основаването му датира още от дълбока древност. Намира се на около 1, 5 ч. от летище Хийтроу и на 2 ч. от летище Гетуик.

За училището

Forres Sandle Manor School е независимо подготвително дневно и пансионно училище за деца на възраст между 3 и 13 г., като е сравнително малко - в него се обучават около 170 ученици. Броят на децата настанени в пансиона е около 70, като само 7 от тях са международни.

Учебни програми

Учениците се обучават по традиционната британска образователна програма, като акцентът е върху индивидуалното темпо на усвояване на материала и интересите на всеки ученик. Учениците изучават английски език, математика, природни науки, френски, испански и латински език; изобразително изкуство, музика и физкултура.

Настаняване

Момчета и момичета се настаняват отделно в стаи по двама. За децата ежедневно се грижат професионалисти, предоставящи условия на живот близки до тези на семейната среда.

Спорт и развлечения

Децата имат възможност да практикуват различни извънкласни дейности, някои от които са: футбол, хокей, ръгби, нетбол, крикет, лека атлетика, плуване, тенис, гимнастика и танци. В музикално отношение учениците могат да се включат в училищния хор, както и в рок или джаз групи. Организират се клубове по изкуства, кодиране, театър, Лего, фотография, готварство и ветеринарство.

Изисквания за прием:

Провежда се Скайп интервю с ученика и неговите родители. В зависимост от възрастта на детето, може да се изиска академична справка от текущото училище, провеждане на входящ тест по английски език.

Допълнителна информация ще получите от агенция „Скай Лайнс“ – официален представител на Forres Sandle Manor School в България.

Често задавани въпроси

Как да избера къде да уча?
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина? В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина?
Пансионно обучеие в чужбина може да се започне от 6 годишна възраст.
Как да намеря повече информация за програмите?
В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Има ли изисквания спрямо нивото, на което се владее съответния чужд език?
Някои бординг училища предлагат подготвителни програми с цел повишаване на езиковото ниво на кандидата. Нивото на владеене на чужд език се проверява от специално изготвен за това тест от самото училище. Изискване за повечето бординг училища е нивото да е над средното.
При кандидатстване в пансионно училище полага ли се приемен изпит?
В общия случай пансионните училища изискват да проведат интервю с кандидата, което е по Skype или на живо. Държат на полагането на изпит по съответния чужд език и изпит и по предмет, който най-често е по математика.
Къде се провеждат приемните изпити за кандидатстване?
Тези изпити се провеждат в офисите на агенция „Скай Лайнс“.
Какво влиза в таксите за пансионните училища и на каква сума възлизат те?
Най-често в таксите са включени обучението и настаняването на младежа, извънкласните дейности и екскурзиите. Те са строго индивидуални за всяко конкретно училище.
Кога започва учебната година в университета и на колко срока е разделена?
Най-често учебната година стартира началото на септември. Тя е разделена на три срока.

Искате повече информация?

Попълнете формата и ние ще се свържем с вас за повече информация

Изпрати запитване

Ако нямате навършени 14 години, моля, задължително въвеждайте данните на родител/ настойник
Възраст*
   
Име*
Фамилия*
Град
Телефон*
Имейл*
Съобщение
Политика лични данни*  
add users