Dollar Academy

Dollar Academy

Детайли

Място: Scotland, UK
Годишна такса GBP 30 456 – GBP 32 427
Образователни програми National 5 Qualifications, Scottish Advanced Highers, Scottish Highers
Възраст на учениците 10 – 18 г.

Местоположение

Вдъхновяващо красивият кампус на Dollar Academy е разположен в подножието на планинската верига Ochil Hills, в малкото живописно градче Долар. Освен неповтортомия си чар и природа, градът е добре снабден с най-различни удобства (супермаркети, кафенета, худжествени галерии, дентални кабинети, оптики и козметични студиа). Намира се на достъпно разстояние от големите градове в Централна Шотландия и на около час от летищата Единбург и Глазгоу.

За училището

Dollar Academy е едно от най-старите училища за смесено обучение (момчета и момичета). Слави се с отличните си академични постижения, голямото разнообразие от предмети, първокласни съоръжения и изключителен екип от професионалисти.

Учебни програми

Подобно на повечето училища в Шотландия, Dollar Academy следва шотландската образователна система, която в много отношения се доближава до английската. До навършване на 16-годишна възраст, учениците изучат голям брой от предмети, а през последните години от обучението си между 3 и 5.

Настаняване

Трите общежития на териорията на училището са оборудвани по възможно най-високите стандарти. Момчетата и момичетата живеят отделно, като обикновено по-големите разполагат със своя собствена стая, докато по-малките се настаняват в спални помещения по трима. Стаите са просторни и светли, с достатъчно място за съхранение и всичко, от което децата имат нужда, за да се чувстват комфортно и като удома си. Всяко общежитие има собствена просторна градина с барбекю.

Спорт и развлечения

Всяка неделя учениците получават пълна програма с предвидени ексурзии и посещения на събития и активности включващи тематични паркове, спортни събития, пейнтбол, картинг, търсене на съкровища, изкачване на стени, пазар, кино, спектакли и концерти. Освен това, децата се възползват от отличните спортни и развлекателни съоръжения, които училището предлага като тревни площи за игри, фитнес зали, плувен басейн, музикални зали и др.

Изисквания за прием

Представя се академична справка от настоящото училище и препоръка от преподавател (за деца в по-големите възрастови групи), полага се тест за прием в офиса на Скай Лайнс и се провежда Skype интервю с ректора на училището. 

Често задавани въпроси

Как да избера къде да уча?
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина? В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина?
Пансионно обучеие в чужбина може да се започне от 6 годишна възраст.
Как да намеря повече информация за програмите?
В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Има ли изисквания спрямо нивото, на което се владее съответния чужд език?
Някои бординг училища предлагат подготвителни програми с цел повишаване на езиковото ниво на кандидата. Нивото на владеене на чужд език се проверява от специално изготвен за това тест от самото училище. Изискване за повечето бординг училища е нивото да е над средното.
При кандидатстване в пансионно училище полага ли се приемен изпит?
В общия случай пансионните училища изискват да проведат интервю с кандидата, което е по Skype или на живо. Държат на полагането на изпит по съответния чужд език и изпит и по предмет, който най-често е по математика.
Къде се провеждат приемните изпити за кандидатстване?
Тези изпити се провеждат в офисите на агенция „Скай Лайнс“.
Какво влиза в таксите за пансионните училища и на каква сума възлизат те?
Най-често в таксите са включени обучението и настаняването на младежа, извънкласните дейности и екскурзиите. Те са строго индивидуални за всяко конкретно училище.
Кога започва учебната година в университета и на колко срока е разделена?
Най-често учебната година стартира началото на септември. Тя е разделена на три срока.

Искате повече информация?

Попълнете формата и ние ще се свържем с вас за повече информация

Изпрати запитване

Ако нямате навършени 14 години, моля, задължително въвеждайте данните на родител/ настойник
Възраст*
   
Име*
Фамилия*
Град
Телефон*
Имейл*
Съобщение
Политика лични данни*  
add users