Christ’s Hospital

Christ’s Hospital

https://www.boardingschools.bg/uploads/images/schools/christ-main.jpg

Детайли

Място: Horsham, West Sussex, UK
Годишна такса GBP 37 890
Образователни програми GCSE, Pre-A Level, A Level, Pre-IB, IB
Възраст на учениците 11 – 18 г.

Местоположение

Училището се намира в Западен Съсекс в югоизточната част на Великобритания. Разположено в живописна провинция между Лондон и Брайтън, Christ’s Hospital е само на 30 км южно от летище Гетуик и на 60 км от летище Хийтроу. Голямо предимство е, че училището има собствена железопътна гара с редовни влакове до Лондон, летище Гетуик и Южното крайбрежие.

За училището

Christ’s Hospital, известно със своето изключително ниво на обучение и разнообразие от националности, е учебно заведение за дневни ученици и ученици на пълен пансион на възраст от 11 до 18 години. Основано през далечната 1552 г. от крал Едуард VI, училището се гордее със своите утвърдени традиции, като една от тях несъмнено е уникалната по рода си и разпознаваема униформа, която се е запазила почти непроменена в продължение на 460 години. Общият брой на учениците е 900, като 12% от тях са международни.

Учебни програми

Учениците на Christ’s Hospital се отличават с едни от най-добрите и водещи резултати в страната. След завършването си 98% от тях продължават образованието си във водещи университети във Великобритания и чужбина, а всяка година между 8 и 10 ученици биват приети в Оксфорд и Кеймбридж. Christ’s Hospital се гордее и с високите си постижения в областта на музиката, като славата му е на единственото училище в света, в което всеки ден има изпълнения на живо от различни музикални асамбли.

Настаняване

На разположение са 8 общежития за момичета и 8 за момчета със средно 45-50 ученика във всяко. Ученици в последната си година на обучение се настаняват в отделни смесени помещения. В следобедите и през почивните дни се организират екскурзии, посещения на кино прожекции, театрални постановки и зали за игра на боулинг. Извънкласните активности, които се организират в общежитията, се провеждат всяка сряда вечер.

Спорт и развлечения

Разнообразната учебна програма е съчетана с широка гама спорт, музика, изкуство, драма и други извънкласни дейности и клубове по интереси. Практикуват се спортове като баскетбол, тенис, крикет, плуване, катерене на стена и се предлагат активности и клубове по дебати, шах, изнасяне на публични речи и др. Училищните екскурзии включват дестинации по целия свят, като последно учениците плаваха по Егейско море, посетиха Ню Йорк, както и по-голямата част от Европа – Германия, Франция, Испания, Италия.

Изисквания за прием

Попълва се регистрационна форма и се представя академична справка от настоящото училище на кандидата. Следва вземане на решение за най-подходящия начин за тестване на знанията на ученика.

За повече информация се обърнете към официалния представител на училището за страната – агенция „Скай Лайн“.

Често задавани въпроси

Как да избера къде да уча?
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина? В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина?
Пансионно обучеие в чужбина може да се започне от 6 годишна възраст.
Как да намеря повече информация за програмите?
В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Има ли изисквания спрямо нивото, на което се владее съответния чужд език?
Някои бординг училища предлагат подготвителни програми с цел повишаване на езиковото ниво на кандидата. Нивото на владеене на чужд език се проверява от специално изготвен за това тест от самото училище. Изискване за повечето бординг училища е нивото да е над средното.
При кандидатстване в пансионно училище полага ли се приемен изпит?
В общия случай пансионните училища изискват да проведат интервю с кандидата, което е по Skype или на живо. Държат на полагането на изпит по съответния чужд език и изпит и по предмет, който най-често е по математика.
Къде се провеждат приемните изпити за кандидатстване?
Тези изпити се провеждат в офисите на агенция „Скай Лайнс“.
Какво влиза в таксите за пансионните училища и на каква сума възлизат те?
Най-често в таксите са включени обучението и настаняването на младежа, извънкласните дейности и екскурзиите. Те са строго индивидуални за всяко конкретно училище.
Кога започва учебната година в университета и на колко срока е разделена?
Най-често учебната година стартира началото на септември. Тя е разделена на три срока.

Искате повече информация?

Попълнете формата и ние ще се свържем с вас за повече информация

Изпрати запитване

Ако нямате навършени 14 години, моля, задължително въвеждайте данните на родител/ настойник
Възраст*
   
Име*
Фамилия*
Град
Телефон*
Имейл*
Съобщение
Политика лични данни*  
add users