Badminton School

Badminton School

Детайли

Място: Bristol, UK
Годишна такса GBP 23 250 – GBP 34 050
Образователни програми GCSE/ IGCSE, A-Level
Възраст на учениците 7 – 18 г.

Местоположение

Badminton School се намира само на няколко минути разстояние от центъра на Бристол. Градът, който през 2017 г. оглавява класациите на Sunday Times за едно от най-добрите места за живот във Великобритания, се слави със своя чар и красота и привлича все повече семейства от Лондон. Бристол е идеалното място, където човек може да получи своето образование.

За училището

От основаването си през 1858 г., Badminton School отглежда и вдъхнoвява своите възпитанички да успяват във всички области на живота. Това учебно заведние е само за момичета и в него се развиват умения за откриване на възможностите, предоставени от глобалното общество.

Училищната инфраструктура съчетава нови и старинни сгради заобиколени от великолепни градини, предразполагащи за обучение, игри и релакс. С 450 момичета, представители от над 35 националности, кампусът на училището се радва на спокойна и стимулираща среда с отлични условия за обучение.

Учебни програми

Обучението е по традиционната британска система, като училището дава отлична подготовка за изпитите IGCSE, GCSE и A-Levels, като на финалните изпити за A-Levels 85% са постигнали резултати A*-B, а 88% са постигналите A*-B/ за GCSE изпитите.

Настаняване

На територията на Badminton School има 3 общежития, които разполагат с помещения за отдих, игри, видео игри, библиотека и кухня. По–малките ученици се настаняват в спални помещения до 4 деца, а по–големите в единични или двойни стаи.

Спорт и развлечения

На учениците се предлага голям набор от извънкласни занимания и клубове по интереси, които се провеждат както след учебните занятия през седмицата, така и през  уикендите.

Аквариумът в Бристол и търговският център „Уестфийлд“ са част от любимите местни забележителности на момичетата, но в зависимост от времето се организират и активности като сърфиране, посещения на коледния базар или фигурно пързаляне.

Изисквания за прием

Полага се UKiset тест, след което с успешните кандидатите се провежда интервю по Скайп. Изисква се и предоставяне на препоръка от преподавател от настоящото училище на ученика.

Често задавани въпроси

Как да избера къде да уча?
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина? В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина?
Пансионно обучеие в чужбина може да се започне от 6 годишна възраст.
Как да намеря повече информация за програмите?
В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Има ли изисквания спрямо нивото, на което се владее съответния чужд език?
Някои бординг училища предлагат подготвителни програми с цел повишаване на езиковото ниво на кандидата. Нивото на владеене на чужд език се проверява от специално изготвен за това тест от самото училище. Изискване за повечето бординг училища е нивото да е над средното.
При кандидатстване в пансионно училище полага ли се приемен изпит?
В общия случай пансионните училища изискват да проведат интервю с кандидата, което е по Skype или на живо. Държат на полагането на изпит по съответния чужд език и изпит и по предмет, който най-често е по математика.
Къде се провеждат приемните изпити за кандидатстване?
Тези изпити се провеждат в офисите на агенция „Скай Лайнс“.
Какво влиза в таксите за пансионните училища и на каква сума възлизат те?
Най-често в таксите са включени обучението и настаняването на младежа, извънкласните дейности и екскурзиите. Те са строго индивидуални за всяко конкретно училище.
Кога започва учебната година в университета и на колко срока е разделена?
Най-често учебната година стартира началото на септември. Тя е разделена на три срока.

Искате повече информация?

Попълнете формата и ние ще се свържем с вас за повече информация

Изпрати запитване

Ако нямате навършени 14 години, моля, задължително въвеждайте данните на родител/ настойник
Възраст*
   
Име*
Фамилия*
Град
Телефон*
Имейл*
Съобщение
Политика лични данни*  
add users