Bethany School

Детайли

Място: Гоудхърст, Кент, Великобритания
Годишна такса GBP 28 965 - GBP 32 610
Образователни програми GCSE, A-Level
Възраст на учениците 11-18 год.

Местоположение

 
Bethany School е разположено в графство Кент в живописна местност, популярна като Градината на Англия. Лондон се намира на по-малко от час път с влак, а летищата Гетуик и Хийтроу са съответно на час и час и половина път с автомобил.


За училището

 
Bethany School е основано от преподобния Джоузеф Кендън през 1866 г. и днес е едно от малките преуспяващи училища в Англия с 400 ученици. Базата е разположена на 60 хектара площ сред горите на графството. Включва модерен научен център с 6 лаборатории и технически съоръжения. Възпитаниците на училището постъпват в елитните университети Cambridge, Imperial College, Brunel, Exeter и Edinburgh.


Настаняване

 
Настаняването в Bethany School може да е целогодишно и краткосрочно, в шест общежития с по 25 ученици. Всички стаи са уютно обзаведени, с общи бани и тоалетни, кухни, помещения за отдих и гледане на телевизия. Срещу допълнително заплащане се предлагат стаи със самостоятелен санитарен възел, както и алтернативно настаняване в приемни семейства.


Спорт и развлечения


Спортните съоръжения в Bethany School включват игрища на открито и закрити площадки, фитнес зала, стена за катерене, басейн на открито и студио за аеробика. Организират се спортни инициативи по тенис, баскетбол, футбол, бадмингтон, волейбол, стрелба с лък, фехтовка, тенис на маса, аеробика, карате, джудо, вдигане на тежести. Освен това има възможности и за други занимания - фотография, музика, сценични изкуства. Извън училището се предлага голф, езда, скално катерене, плуване, скуош, кану, боулинг, картинг и пейнтбол.


Изисквания и прием


От кандидатстващите ученици се изисква да положат специален изпит на английски език на самото училище. Тестът включва задачи по английски и математика за съответната възрастова категория. Допълнително се изискват академични справки и препоръки.

Често задавани въпроси

Как да избера къде да уча?
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина? В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина?
Пансионно обучеие в чужбина може да се започне от 6 годишна възраст.
Как да намеря повече информация за програмите?
В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Има ли изисквания спрямо нивото, на което се владее съответния чужд език?
Някои бординг училища предлагат подготвителни програми с цел повишаване на езиковото ниво на кандидата. Нивото на владеене на чужд език се проверява от специално изготвен за това тест от самото училище. Изискване за повечето бординг училища е нивото да е над средното.
При кандидатстване в пансионно училище полага ли се приемен изпит?
В общия случай пансионните училища изискват да проведат интервю с кандидата, което е по Skype или на живо. Държат на полагането на изпит по съответния чужд език и изпит и по предмет, който най-често е по математика.
Къде се провеждат приемните изпити за кандидатстване?
Тези изпити се провеждат в офисите на агенция „Скай Лайнс“.
Какво влиза в таксите за пансионните училища и на каква сума възлизат те?
Най-често в таксите са включени обучението и настаняването на младежа, извънкласните дейности и екскурзиите. Те са строго индивидуални за всяко конкретно училище.
Кога започва учебната година в университета и на колко срока е разделена?
Най-често учебната година стартира началото на септември. Тя е разделена на три срока.

Искате повече информация?

Попълнете формата и ние ще се свържем с вас за повече информация

Изпрати запитване

Ако нямате навършени 14 години, моля, задължително въвеждайте данните на родител/ настойник
Възраст*
   
Име*
Фамилия*
Град
Телефон*
Имейл*
Съобщение
Политика лични данни*  
add users