Mill Hill School

Детайли

Място: Лондон, Великобритания
Годишна такса GBP 36 900 - GBP 44 250
Образователни програми GCSE, Pre-A level, A level
Възраст на учениците 13 - 18 г.

Местоположение

 
Като оживен и космополитен град Лондон е чудесно решение за средно образование с голям избор от извънкласни занимания – музеи, театри, спортни събития, конференции и др. Mill Hill School се намира в Mill Hill Village - едно от най-красивите предградия на столицата с много прилежащи зелени площи.

За училището

 
Mill Hill School е училище на лидерите на утрешния ден. Защо? От една страна заради стремежа да предаде на своите възпитаници уменията на водачите, а от друга - заради насърчаването към състрадание и смирение. В Mill Hill School го наричат лидерство на мъдростта и поощряват своите възпитаници към трудолюбие, ентусиазъм и лоялност. През 2007 година отваря врати Favell Building - модерна и функционална сграда, която помещава 7 департамента на училището. В програмата GCSE може да се избира между изкуство и дизайн, биология, химия, компютърни науки, технологии, театър, английски език, английска литература, френски език, география, немски, история, латински език, математика, музика, физическо възпитание, физика, религия, наука, испански език, статистика и др. В програмата A Level част от предметите са изкуство и дизайн, биология, химия, технологии, театър, икономика, английска литература, френски език, география, немски език, управление и политика, история, латински език, математика, музика, физика, спорт и физическо възпитание.


Настаняване

 
Настаняването е на пълен пансион в няколко общежития, за учениците от първата година на програмата GCSE - в стаи по 3-ма и 4-ма, през втората и третата година на програмата - в двойни стаи. Учениците от A Level програмата са настанени в по-големи двойни стаи през първата година, а през последната година са в самостоятелни стаи. Mill Hill School разполага с общи помещения и съоръжения – телевизия, видео, DVD, сателитна система, библиотека, кухня, Wi-Fi, стая за игри, маса за билярд, тенис, джаги, пиано.


Спорт и развлечения


Училището предлага добре оборудвана фитнес и спортна зала, тенис кортове (с нови настилки), кортове за нетбол, игрище за ръгби, хокей, крикет и футбол, изкуствени игрища и басейн. В Mill Hill се помещава и Лондонската голф академия, което осигурява изключително добро оборудване и треньори. Допълнителни спортове са езда, йога, фрисби, ски и таекуондо.


Изисквания и прием


Апликационна форма, академична справка и интервю с представител на Mill Hill School. Изпит по английски език и математика.

Често задавани въпроси

Как да избера къде да уча?
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина? В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина?
Пансионно обучеие в чужбина може да се започне от 6 годишна възраст.
Как да намеря повече информация за програмите?
В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Има ли изисквания спрямо нивото, на което се владее съответния чужд език?
Някои бординг училища предлагат подготвителни програми с цел повишаване на езиковото ниво на кандидата. Нивото на владеене на чужд език се проверява от специално изготвен за това тест от самото училище. Изискване за повечето бординг училища е нивото да е над средното.
При кандидатстване в пансионно училище полага ли се приемен изпит?
В общия случай пансионните училища изискват да проведат интервю с кандидата, което е по Skype или на живо. Държат на полагането на изпит по съответния чужд език и изпит и по предмет, който най-често е по математика.
Къде се провеждат приемните изпити за кандидатстване?
Тези изпити се провеждат в офисите на агенция „Скай Лайнс“.
Какво влиза в таксите за пансионните училища и на каква сума възлизат те?
Най-често в таксите са включени обучението и настаняването на младежа, извънкласните дейности и екскурзиите. Те са строго индивидуални за всяко конкретно училище.
Кога започва учебната година в университета и на колко срока е разделена?
Най-често учебната година стартира началото на септември. Тя е разделена на три срока.

Искате повече информация?

Попълнете формата и ние ще се свържем с вас за повече информация

Изпрати запитване

Ако нямате навършени 14 години, моля, задължително въвеждайте данните на родител/ настойник
Възраст*
   
Име*
Фамилия*
Град
Телефон*
Имейл*
Съобщение
Политика лични данни*  
add users