Dulwich College

Детайли

Място: Лондон, Великобритания
Годишна такса GBP 45 234
Образователни програми GCSE, A level
Възраст на учениците 13 – 18 г.

Местоположение

 
Dulwich College е разположен в приятна долина на юг от Лондон, на обширната площ от 60 акра от поля и гористи хълмове, само на шест мили от река Темза. Достъпен е с обществен транспорт – с влак от центъра на столицата се пътува по-малко от 12 минути.


За училището

 
Dulwich College е мъжки колеж с качествено образование и възможности за стипендии. През 2019 г. ще празнува своята 400-а годишнина със забележителни традиции в преподаването и в пансионния живот. Завършилите колежа продължават обучението си в едни от най-добрите университети в Обединеното кралство и в света. Голям брой от тях избират кариера в областта на медицината, правото и инженерните специалности, а репутацията на Dulwich College е за производството на някои от най-добрите актьори, музиканти, спортисти и писатели в страната. Програмата GCSE включва изкуство, китайски език, дизайн и технологии, латински език, математика, френски или испански език, география, история, информационни технологии, музика, здравно образование, наука, религия и теология. Повечето от тези предмети продължават да се изучават в A level.


Настаняване

 
Настаняването е в три общежития, а храненето – в общ стол. Всяко общежитие има свое кухненско оборудване, с което момчетата могат да си приготвят леки закуски и напитки. В общежитията живеят ученици от над 20 националности, перфектно интегрирани в международната обстановка.


Спорт и развлечения


Dulwich College дава възможности за богато разнообразие от спортни и културни занимания. Момчетата се включват в някои от многото извънкласни часове по спорт, музика, драма, скаутска организация или общественополезен труд.


Изисквания и прием


При кандидатстване се попълва апликационна форма и се представя академична справка за последните години на обучение. При одобрение на документите следва интервю с представител на училището.

Често задавани въпроси

Как да избера къде да уча?
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина? В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина?
Пансионно обучеие в чужбина може да се започне от 6 годишна възраст.
Как да намеря повече информация за програмите?
В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Има ли изисквания спрямо нивото, на което се владее съответния чужд език?
Някои бординг училища предлагат подготвителни програми с цел повишаване на езиковото ниво на кандидата. Нивото на владеене на чужд език се проверява от специално изготвен за това тест от самото училище. Изискване за повечето бординг училища е нивото да е над средното.
При кандидатстване в пансионно училище полага ли се приемен изпит?
В общия случай пансионните училища изискват да проведат интервю с кандидата, което е по Skype или на живо. Държат на полагането на изпит по съответния чужд език и изпит и по предмет, който най-често е по математика.
Къде се провеждат приемните изпити за кандидатстване?
Тези изпити се провеждат в офисите на агенция „Скай Лайнс“.
Какво влиза в таксите за пансионните училища и на каква сума възлизат те?
Най-често в таксите са включени обучението и настаняването на младежа, извънкласните дейности и екскурзиите. Те са строго индивидуални за всяко конкретно училище.
Кога започва учебната година в университета и на колко срока е разделена?
Най-често учебната година стартира началото на септември. Тя е разделена на три срока.

Искате повече информация?

Попълнете формата и ние ще се свържем с вас за повече информация

Изпрати запитване

Ако нямате навършени 14 години, моля, задължително въвеждайте данните на родител/ настойник
Възраст*
   
Име*
Фамилия*
Град
Телефон*
Имейл*
Съобщение
Политика лични данни*  
add users