Montreux International School

Montreux International School

https://www.boardingschools.bg/uploads/images/schools/monreux-front.png

Детайли

Място: Montreux, Vaud, Switzerland
Годишна такса IBDP/ IBCP - CHF 67,000, BTEC Diploma – CHF 45 000
Образователни програми IBDP, IBCP Business & Hospitality, IBCP Business & Digital Marketing, Swiss Business Diploma – Extended BTEC
Възраст на учениците 16 – 19г.

Местоположение

Училището е партньор и използва базата и пансиона на основаното през 1874 г. Monte Rosa School. Разположено е в безопастна местност в град Монтрьо, само на 2 минути от Женевското езеро и на 20 минути от Алпите.

За училището

Montreux International School е създадено като уникален център за изключителни постижения в областта на техническите умения в бизнес иновациите и сферата на хотелиерството, като работи с преподаватели, завършили най-съвременната и иновативна педагогика и разполагащи със знания за насърчаване на изключителен успех сред учениците.

Учебни програми

Учениците се обучават по програмите IBDP и IBCP, като имат възможност и да завършат с швейцарска бизнес диплома по програмата BTEC. Основният фокус на програмта IBCP е обучение и сертифициране в съответствие с отрасъла, което развива знанията и уменията на учениците в избраната от тях индустрия. Предлаганите курсове дават възможност на възпитаниците да избират имежду широк диапазон от университети в цял свят.

Учениците, които следват курса по бизнес и хотелиерство, ще имат възможност да кандидатстват за едногодишно обучение в Швейцарската образователна група за бизнес училища и хотели – Swiss Education Group.

Настаняване

Учениците се настаняват в модерна и напълно оборудвана сграда, която се намира срещу главният кампус на Monte Rosa. Стаите са самостоятелни или двойни със собствен санитарен възел. 

Спорт и развлечения

Извънкласните дейности включват баскетбол, волейбол, тенис на маса, футбол, участие в дебати и в ученическото настоятелство, благотворителна дейност, посещения на местни забележителности, Olympic Museum и близкият воден увеселителен парк. Училището разполага и с физкултурен салон, кафетерия, помещения за отдих, учене и работа по групи, както и стая с бордни игри.

Изисквания за прием:

-          CAT 4 test;

-          Отличен успех по математика и английски език/ MYP – 28 т./ 4 предмета по IGCSE/GCSE или отлично завършен 10-ти клас;

-          Навършени 15г.;

-          Профила на ученика да отговаря, както на училището, така и на избраният курс на обучение.

Допълнителна информация ще получите от агенция „Скай Лайнс“ – официален представител на Montreux International School в България.

 

Често задавани въпроси

Как да избера къде да уча?
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина? В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина?
Пансионно обучеие в чужбина може да се започне от 6 годишна възраст.
Как да намеря повече информация за програмите?
В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Има ли изисквания спрямо нивото, на което се владее съответния чужд език?
Някои бординг училища предлагат подготвителни програми с цел повишаване на езиковото ниво на кандидата. Нивото на владеене на чужд език се проверява от специално изготвен за това тест от самото училище. Изискване за повечето бординг училища е нивото да е над средното.
При кандидатстване в пансионно училище полага ли се приемен изпит?
В общия случай пансионните училища изискват да проведат интервю с кандидата, което е по Skype или на живо. Държат на полагането на изпит по съответния чужд език и изпит и по предмет, който най-често е по математика.
Къде се провеждат приемните изпити за кандидатстване?
Тези изпити се провеждат в офисите на агенция „Скай Лайнс“.
Какво влиза в таксите за пансионните училища и на каква сума възлизат те?
Най-често в таксите са включени обучението и настаняването на младежа, извънкласните дейности и екскурзиите. Те са строго индивидуални за всяко конкретно училище.
Кога започва учебната година в университета и на колко срока е разделена?
Най-често учебната година стартира началото на септември. Тя е разделена на три срока.

Искате повече информация?

Попълнете формата и ние ще се свържем с вас за повече информация

Изпрати запитване

Ако нямате навършени 14 години, моля, задължително въвеждайте данните на родител/ настойник
Възраст*
   
Име*
Фамилия*
Град
Телефон*
Имейл*
Съобщение
Политика лични данни*  
add users