Tersac School

Детайли

Място: Меян-сюр–Гарон, Франция
Годишна такса EUR 25 950 - EUR 29 610
Образователни програми French Baccalaureate
Възраст на учениците 11 - 18г.

Местоположение

Tersac School се намира в живописното градче Мелан-сюр–Гарон, между Бордо и Тулуз, само на час път от международното летище Мериняк. Местоположението на града в Югозападна Франция му осигурява много предимства като отдалеченост от градския шум и стрес и осигуряване на здравословна среда за живот и учене.

За училището

Tersac School е престижно частно училище, основано през 1964 година. Впечатляващ е фактът, че всички възпитаници на училището преминават с високи резултати изпитите от програмата French Baccalaureate. Tersac School е традиционно училище и едновременно с това лидер в иновативната педагогика, което осигурява желания баланс между сериозно академично обучение и извънкласни занимания (спорт, културни събития, клубове по интереси). Освен това е едно от малкото френски училища с настаняване на пълен пансион за деца между 11 и 18 години. Всичко това прави Tersac School училище, което вярва в ценности като уважение, себеразвитие, взаимопомощ и сигурност. Класовете са малки - до 16 ученици. Това, заедно с отдадените и мотивирина учители, създава перфектен баланс между академичното развитие и извънкласните дейности.

Програми

FRENCH BACCALAUREATE (secondary school diploma)

Френската диплома за средно образование е задължителен елемент при приема     във френски университети. Тя осигурява сериозна академична подготовка и е призната в цяла Европа. Всеки, който има високо ниво по френски език, може да учи по френската система за диплома за средно образование (11-12-13 клас). Предимства на Baccalaureate са, че стимулира критическо мислене и изследователска дейност, които развиват персонални идеи и мнение. Училището предлага:

 

Курсове по време на ваканциите.
Френски като чужд език.
Спортна програма.
Международни отношения.
Личен педагог.

Настаняване

Настаняването в Tersac School може да е на пълен пансион в общежития, които са разделени на момичета и момчета, в стаи за 4-5 или 6-8 деца, или в приемно семейство. Семействата се избират внимателно от училището и могат да бъдат от английски, немски, френски и друг произход. Стаите са удобни и са подходящи за едно или повече деца, в зависимост от семейството. Приемните семейства са отговорни за воденето и прибирането на децата до и от училище, както и за осигуряването на закуска.

Спорт и развлечения

Tersac School предлага възможност да се практикуват различни видове спорт на високо ниво. Децата могат да участват и в няколко френски шампионата - по ръгби, голф, конна езда, бойни изкуства. През учебната година има две ключови събития – Race и Game of Soule. Те са определящи за училището, защото позволяват на учениците, учителите и директорите да се срещнат в неформална обстановка.

Всеки следобед се организира културно или спортно събитие (от лека атлетика, спортно бягане, стречинг, бейзбол баскетбол, волейбол, футбол, ръгби, фехтовка).

Изисквания и прием

Относно изискванията за прием се свържете с екипа на агенция „Скай Лайнс“.

 

Често задавани въпроси

Как да избера къде да уча?
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина? В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина?
Пансионно обучеие в чужбина може да се започне от 6 годишна възраст.
Как да намеря повече информация за програмите?
В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Има ли изисквания спрямо нивото, на което се владее съответния чужд език?
Някои бординг училища предлагат подготвителни програми с цел повишаване на езиковото ниво на кандидата. Нивото на владеене на чужд език се проверява от специално изготвен за това тест от самото училище. Изискване за повечето бординг училища е нивото да е над средното.
При кандидатстване в пансионно училище полага ли се приемен изпит?
В общия случай пансионните училища изискват да проведат интервю с кандидата, което е по Skype или на живо. Държат на полагането на изпит по съответния чужд език и изпит и по предмет, който най-често е по математика.
Къде се провеждат приемните изпити за кандидатстване?
Тези изпити се провеждат в офисите на агенция „Скай Лайнс“.
Какво влиза в таксите за пансионните училища и на каква сума възлизат те?
Най-често в таксите са включени обучението и настаняването на младежа, извънкласните дейности и екскурзиите. Те са строго индивидуални за всяко конкретно училище.
Кога започва учебната година в университета и на колко срока е разделена?
Най-често учебната година стартира началото на септември. Тя е разделена на три срока.

Искате повече информация?

Попълнете формата и ние ще се свържем с вас за повече информация

Изпрати запитване

Ако нямате навършени 14 години, моля, задължително въвеждайте данните на родител/ настойник
Възраст*
   
Име*
Фамилия*
Град
Телефон*
Имейл*
Съобщение
Политика лични данни*  
add users