Ermitage International School of France

Ermitage International School of France

Детайли

Място: Maisons-Laffitte, France
Годишна такса EUR 36 720 – EUR 39 860
Образователни програми IB Programme, French Baccalaureate
Възраст на учениците 11– 18 г.

Местоположение

Ermitage International School се намира на 20 км западно от Париж в процъфтяващият исторически град Мейсънс-Лафит. Градът е известен с това, че е родното място на конната езда, а също така и с националният паметник замъкът „Шато де Мейсън“, който е бил ловната хижа на Луи XIV. Световноизвестният Версайски дворец е също в близост до училището.

За училището

Основано през 1941 г., Ermitage е международно двуезично училище за ученици от 1-ви до 12 клас, в което обучението е по международната програма IB и по френската програма - French Baccalaureate. Тук се обучават 1300 ученика представляващи над 50 националности. Това, което отличава Ermitage от други подобни училища е балансът на подхода на преподаване, включващ академични проекти и проекти за развитие на характера и личността на всеки ученик.

Учебни програми

Обучението тук е по програмата IB, но във френския образователен контекст и цели всеки ученик да научи едновременно английски и френски език. В последните две години на обучение, учениците с отличен френски език могат да изберат да учат за френската диплома за средно образование - French Baccalaureate. Международната програма IB предлага изучаване и подкрепа по английски език на над 180 ученика в последните две години от своето обучение. Използва се привлекателен подход на преподаване, като учениците винаги се насърчават да мислят критично. Kласните стаи са обзаведени с кръгли маси, вместо традиционните чинове, което допълнително засилва ангажираността им в часовете и улеснява съвместната дейност.

Настаняване

19% от учениците са настанени в пансиона на училището. Децата живеят в приятелска и грижовна атмосфера, като стаите са бутикови и персонализирани според нуждите на всеки ученик. С лесния достъп до Париж, те се радват на чести екскурзии до „града на светлините“. Пекарните и кафенетата в центъра на Maisons-Laffitte позволяват на младежите да практикуват знанията си по френски език, докато дегустират местните изкушения.

Спорт и развлечения

Следобедните занятия, които се провеждат между 15:30 ч и 17:00 ч всеки ден със съдействието на треньорите и учителите на Ermitage, както и на партньорите на училището от местната общност, насърчават учениците да открият своите интереси и извън класната стая. Програмата включва: футбол, баскетбол, волейбол, голф, тенис, конна езда, плуване, ръгби, йога, тренировки с тежести, зумба, роботика, готварство, хокей, изкуства, драма, музикални групи и др.

Изисквания за прием:

  • Академична справка от текущото училище;
  • Препоръка от текущото училище;
  • Мотивационно писмо;
  • Входящ тест по английски език или сертификат за владеене на английски език;
  • Скайп интервю.

Често задавани въпроси

Как да избера къде да уча?
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина? В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина?
Пансионно обучеие в чужбина може да се започне от 6 годишна възраст.
Как да намеря повече информация за програмите?
В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Има ли изисквания спрямо нивото, на което се владее съответния чужд език?
Някои бординг училища предлагат подготвителни програми с цел повишаване на езиковото ниво на кандидата. Нивото на владеене на чужд език се проверява от специално изготвен за това тест от самото училище. Изискване за повечето бординг училища е нивото да е над средното.
При кандидатстване в пансионно училище полага ли се приемен изпит?
В общия случай пансионните училища изискват да проведат интервю с кандидата, което е по Skype или на живо. Държат на полагането на изпит по съответния чужд език и изпит и по предмет, който най-често е по математика.
Къде се провеждат приемните изпити за кандидатстване?
Тези изпити се провеждат в офисите на агенция „Скай Лайнс“.
Какво влиза в таксите за пансионните училища и на каква сума възлизат те?
Най-често в таксите са включени обучението и настаняването на младежа, извънкласните дейности и екскурзиите. Те са строго индивидуални за всяко конкретно училище.
Кога започва учебната година в университета и на колко срока е разделена?
Най-често учебната година стартира началото на септември. Тя е разделена на три срока.

Искате повече информация?

Попълнете формата и ние ще се свържем с вас за повече информация

Изпрати запитване

Ако нямате навършени 14 години, моля, задължително въвеждайте данните на родител/ настойник
Възраст*
   
Име*
Фамилия*
Град
Телефон*
Имейл*
Съобщение
Политика лични данни*  
add users