Тhe Royal School, Dungannon

Детайли

Място: Дънганън, Северна Ирландия
Годишна такса GBP 11 550
Образователни програми 2-year GCSE, A-level
Възраст на учениците 11-18 г.

Местоположение

Тhe Royal School се намира в Дънганън, област Tайроун, Северна Ирландия. Летищата Белфаст и Белфаст Сити са на 45 мин път с кола, а летище Дъблин - на 1,5 часа път с кола.

За училището

The Rоyal School, Dungannon е едно от първите пансионни училища в Ирландия с богата и интересна история, стартираща през 1608 година. То има дългогодишна висока репутация благодарение на отличните резултати на своите възпитаници. В училището се обучават 52 ученици на пансион, 42 от които международни, а 95% от завършващите продължават образованието си в университети, включително в Oxford и Cambridge. Училището предлага традиционно английско образование с фокус върху академичните програми 2-year GCSE и A-level, предоставяйки много голям избор от учебни предмети и дейности.

Учебни програми

The Rоyal School, Dungannon предлага обучение в програмите 2 year GCSE и A-level като задължително се изучават английски език, математика и природни науки (биология, химия, физика).

Настаняване

Момчетата и момомичета се настаняват в отделни общежития, които разполагат с обзаведени и реновирани стаи с 2 или 4 легла и самостоятелен санитарен възел. На разположение на учениците са кухня, перално помещение, както и пространства за почивка и отдих, снабдени с Wi-Fi и TV.

Спорт и развлечения

The Rоyal School разполага с удобни учебни зали, специализирани зали за часовете по науки, дизайн и технологии, репетиционни музикални зали и други. На разположение на учениците са спортни съоръжения като: многофункционални зали, фитнес зала, игрища за ръгби, хокей, футбол и тенис кортове. Редовно се организират екскурзии и пътувания до природни забележителности в Ирландия, както и до големите столици в Европа. Предлагат се разнообразни занимания по музика, театрално изкуство и спорт в извънучебното време. Учениците в The Royal School печелят много медали на редовните съботни състезания, а спортната програма включва: ръгби, футбол, хокей, тенис, тенис на маса и други. Неслучайно  девизът на училището е „Perseverando“ или „Не се предавай“. Има възможност за участие и в клубове по интереси в областта на науката, литературата, шах, дизайн на компютърни игри, екология, предприемачество и други.

Изисквания за прием

За приема се изискват копие на академична справка от настоящето училище за последните 2 години на обучение и интервю с кандидата по Skype. Един от най-важните критерии за прием е добро владеене на английски език, а притежаването на сертификат (IELTS, Cmabridge Flyers) е предимство. За отлични ученици, училището дава 10% стипендия от таксата за първата година на обучение.

Допълнителна информация ще получите от агенция „Скай Лайнс“ – официален представител на The Royal School, Dungannon в България.

Често задавани въпроси

Как да избера къде да уча?
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина? В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина?
Пансионно обучеие в чужбина може да се започне от 6 годишна възраст.
Как да намеря повече информация за програмите?
В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Има ли изисквания спрямо нивото, на което се владее съответния чужд език?
Някои бординг училища предлагат подготвителни програми с цел повишаване на езиковото ниво на кандидата. Нивото на владеене на чужд език се проверява от специално изготвен за това тест от самото училище. Изискване за повечето бординг училища е нивото да е над средното.
При кандидатстване в пансионно училище полага ли се приемен изпит?
В общия случай пансионните училища изискват да проведат интервю с кандидата, което е по Skype или на живо. Държат на полагането на изпит по съответния чужд език и изпит и по предмет, който най-често е по математика.
Къде се провеждат приемните изпити за кандидатстване?
Тези изпити се провеждат в офисите на агенция „Скай Лайнс“.
Какво влиза в таксите за пансионните училища и на каква сума възлизат те?
Най-често в таксите са включени обучението и настаняването на младежа, извънкласните дейности и екскурзиите. Те са строго индивидуални за всяко конкретно училище.
Кога започва учебната година в университета и на колко срока е разделена?
Най-често учебната година стартира началото на септември. Тя е разделена на три срока.

Искате повече информация?

Попълнете формата и ние ще се свържем с вас за повече информация

Изпрати запитване

Ако нямате навършени 14 години, моля, задължително въвеждайте данните на родител/ настойник
Възраст*
   
Име*
Фамилия*
Град
Телефон*
Имейл*
Съобщение
Политика лични данни*  
add users