Campbell College Belfast

Детайли

Място: Белфаст, Северна Ирландия
Годишна такса GBP 15 430
Образователни програми 2-year GCSE, Pre A-level, A-level
Възраст на учениците 11 - 18г.

Местоположение

Campbell College Belfast се намира в Източен Белфаст, област Антрим, Северна Ирландия. Той разполага с над 100 акра зелени площи. Летище Белфаст е на 30 минути път с кола, малкото летище Белфаст Сити e само на 5 минути път, а Лондон - на 1 час път със самолет от колежа.

За училището

Campbell College Belfast има 125-годишна репутация на популярно пансионно училище в Ирландия за момчета, които постигат високи академични резултати и успешно продължават образованието си в английски университети. Колежът е определян като „скрит скъпоценен камък“ според  изданието Good Schools Guide. В училището се обучават 150 ученици на пансион, 94 от които международни от над 30 страни по света. Сградите на училището впечатляват с историята си от Викторианската епоха - неслучайно мотото на колежа е „Ne Obliviscaris“/“Да не се забравя“. Преподавателите в Campbell College Belfast следват философия, в центъра на която е индивидуалността и уникалните постижения на ученика. Базата разполага с впечатляващи зелени игрища и спортни съоръжения, както и с библиотека, специализирани учебни зали, музикални зали, медиен център и други удобства за академичните, спортните и извънкласните изяви на учениците.

Учебни програми

В Campbell College Belfast се предлагат програмите 2-year GCSE, Pre-A level и A level. Към училището има специализиран департамент, който дава възможност за подпомагане на учениците при затруднения с програмата, така че да успеят да разкрият своя пълен потенциал. Учениците в горните класове имат на разположение департамент за кариерно ориентиране.

Настаняване

Момчетата в пансиона се настаняват в модерни стаи със самостоятелен санитарен възел, снабдени с удобства. Пансионът непрекъснато се обновява и разширява.

Спорт и развлечения

За учениците се предлага богат избор от занимания в извънучебното време, както и програма през уикендите наред със спортове като ръгби, хокей, футбол, плуване и други.

Изисквания за прием

  1. академична справка от настоящето училище за последните 2 години на обучение;
  2. препоръка от учител;
  3. полагане на тест по английски език и интервю с кандидата по Skype. 

 Допълнителна информация ще получите от агенция „Скай Лайнс“ – официален представител на Campbell College Belfast в България.

 

Често задавани въпроси

Как да избера къде да уча?
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина? В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина?
Пансионно обучеие в чужбина може да се започне от 6 годишна възраст.
Как да намеря повече информация за програмите?
В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Има ли изисквания спрямо нивото, на което се владее съответния чужд език?
Някои бординг училища предлагат подготвителни програми с цел повишаване на езиковото ниво на кандидата. Нивото на владеене на чужд език се проверява от специално изготвен за това тест от самото училище. Изискване за повечето бординг училища е нивото да е над средното.
При кандидатстване в пансионно училище полага ли се приемен изпит?
В общия случай пансионните училища изискват да проведат интервю с кандидата, което е по Skype или на живо. Държат на полагането на изпит по съответния чужд език и изпит и по предмет, който най-често е по математика.
Къде се провеждат приемните изпити за кандидатстване?
Тези изпити се провеждат в офисите на агенция „Скай Лайнс“.
Какво влиза в таксите за пансионните училища и на каква сума възлизат те?
Най-често в таксите са включени обучението и настаняването на младежа, извънкласните дейности и екскурзиите. Те са строго индивидуални за всяко конкретно училище.
Кога започва учебната година в университета и на колко срока е разделена?
Най-често учебната година стартира началото на септември. Тя е разделена на три срока.

Искате повече информация?

Попълнете формата и ние ще се свържем с вас за повече информация

Изпрати запитване

Ако нямате навършени 14 години, моля, задължително въвеждайте данните на родител/ настойник
Възраст*
   
Име*
Фамилия*
Град
Телефон*
Имейл*
Съобщение
Политика лични данни*  
add users