Swiss International Scientific School Dubai

Swiss International Scientific School Dubai

Детайли

Място: Al Jaddaf, Dubai
Годишна такса USD 61 160 – 65 300
Образователни програми IB PYP, IB MYP, IBDP/ bilingual stream- English-French/ English-German; IB Careers-Related Programme, IB Diploma Courses; Swiss Baccalaureate
Възраст на учениците 11 – 18 г

За училището

SISD е едно от водещите международни училища в Дубай, като възпитаниците му са представители на 75 държави по света. Учебното заведение е сред водещите училища за качествено обучение в света, което комбинира международната програма IB, подготвяща учениците за университети по целия свят и швейцарското образование. Училището разполага с най-съвременните съоражения за обучение и настаняване, които съперничат дори на тези, с които разполагат пансионните училища в Швейцария. Съораженията включват лаборатории от най-високо ниво в областта на програмирането, 3D принтирането, фотографията и др.

Учебни програми

Обучението тук е по изискванията на международната програма IB, като учениците имат възможност да се включат и в двуезична програма, при която освен перфектното усвояване на английски език, те могат да научат още немски или френски език. Засилено се изучава и арабският език.

В SISD може да се завърши и с диплома IBCP, която е предназначена за ученици, които се интересуват от обучение, свързано с определена кариера. Тази програма в последните две години на обучение, предоставя отлична основа за по-нататъшното обучение, както и гарантира готовност на учениците за успех в избраната от тях кариера.

Училището предлага възможност и за получаване на диплома за средно образование по швейцарската образователна система, като подготовката за нея започва от 6 клас, а самата програма от 9 клас.

Настаняване

Учениците се настаняват на пълен пансион в стаи с по две легла, всяка със собствен санитарен възел.

Кампусът разполага с баскетболни, футболни и волейболни игрища, игрище за бадминтон, танцувални студиа, тенис корт, 15 метрова стена за катерене, спортни зали, фитнес зали и плувен басейн с олимпийски размери, който учениците могат да използват както по време на училище, така и след него, дори през уикендите.

Спорт и развлечения

В следобедните часове учениците имат възможност да участват в множество занимания и клубове. Някои от тях са: роботика, лека атлетика, футбол, баскетбол, тенис, шах, карате, чужди езици, пиано, чужди езици, поп и рок групи, театър и др.

Изисквания за прием:

-          Академична справка от текущото училище за последните 2 години;

-          Препоръка от учител в текущото училище;

-          Входящи тестове и интервю.

Допълнителна информация ще получите от агенция „Скай Лайнс“ – официален представител на Swiss International Scientific School Dubai в България.

 

 

Често задавани въпроси

Как да избера къде да уча?
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина? В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина?
Пансионно обучеие в чужбина може да се започне от 6 годишна възраст.
Как да намеря повече информация за програмите?
В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Има ли изисквания спрямо нивото, на което се владее съответния чужд език?
Някои бординг училища предлагат подготвителни програми с цел повишаване на езиковото ниво на кандидата. Нивото на владеене на чужд език се проверява от специално изготвен за това тест от самото училище. Изискване за повечето бординг училища е нивото да е над средното.
При кандидатстване в пансионно училище полага ли се приемен изпит?
В общия случай пансионните училища изискват да проведат интервю с кандидата, което е по Skype или на живо. Държат на полагането на изпит по съответния чужд език и изпит и по предмет, който най-често е по математика.
Къде се провеждат приемните изпити за кандидатстване?
Тези изпити се провеждат в офисите на агенция „Скай Лайнс“.
Какво влиза в таксите за пансионните училища и на каква сума възлизат те?
Най-често в таксите са включени обучението и настаняването на младежа, извънкласните дейности и екскурзиите. Те са строго индивидуални за всяко конкретно училище.
Кога започва учебната година в университета и на колко срока е разделена?
Най-често учебната година стартира началото на септември. Тя е разделена на три срока.

Искате повече информация?

Попълнете формата и ние ще се свържем с вас за повече информация

Изпрати запитване

Ако нямате навършени 14 години, моля, задължително въвеждайте данните на родител/ настойник
Възраст*
   
Име*
Фамилия*
Град
Телефон*
Имейл*
Съобщение
Политика лични данни*  
add users