Wellington School

Детайли

Място: Уелингтън, Самърсет, Великобритания
Годишна такса GBP 31 830 - 33 990
Образователни програми GCSE, A Level
Възраст на учениците 11 – 18

Местоположение

 
Wellington School се намира в красивата провинция Самърсет. Уелингтън е малък град, в който има кина, театри, възможности за спорт и различни общества по интереси.


За училището

 
Wellington School съществува от 1837 година като Boy School, а от 1977 година се либерализира и започва да приема и момичета. Сега училището има модерно оборудвани класни стаи, високо квалифицирани преподаватели и класове с малък брой ученици. Методът на преподаване е модерен и интерактивен, в съчетание с традиционни дисциплини – математика, наука, английски.


Програми

 
Wellington School е сред най-успешните училища по A Level в област Самърсет. Голямото разнообразие от предмети е породено от предпочитанията на университетите при кандидатстване.


Настаняване

 
Възпитаниците на училището се настаняват на пълен пансион в отделни къщи според пол и възраст. В къщите има общи стаи с кухня, телевизия, пиано и др. Обикновено стаите са двойни или тройни


Спорт и развлечения


Спортът в Wellington School е много популярен. През последните години възпитаници на училището са печелили купи по футбол, ръгби и лека атлетика. Практикува се също плуване, баскетбол, фехтовка, крикет, колоездене, бадминтон. Организират се мюзикъли и различни представления, също и клубове по хор, театър, дебати и др.


Изисквания и прием


Изискванията за кандидатстване варират според възрастта на учениците и включват изпит по математика, английски или наука, академична справка и интервю.

Често задавани въпроси

Как да избера къде да уча?
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина? В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина?
Пансионно обучеие в чужбина може да се започне от 6 годишна възраст.
Как да намеря повече информация за програмите?
В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Има ли изисквания спрямо нивото, на което се владее съответния чужд език?
Някои бординг училища предлагат подготвителни програми с цел повишаване на езиковото ниво на кандидата. Нивото на владеене на чужд език се проверява от специално изготвен за това тест от самото училище. Изискване за повечето бординг училища е нивото да е над средното.
При кандидатстване в пансионно училище полага ли се приемен изпит?
В общия случай пансионните училища изискват да проведат интервю с кандидата, което е по Skype или на живо. Държат на полагането на изпит по съответния чужд език и изпит и по предмет, който най-често е по математика.
Къде се провеждат приемните изпити за кандидатстване?
Тези изпити се провеждат в офисите на агенция „Скай Лайнс“.
Какво влиза в таксите за пансионните училища и на каква сума възлизат те?
Най-често в таксите са включени обучението и настаняването на младежа, извънкласните дейности и екскурзиите. Те са строго индивидуални за всяко конкретно училище.
Кога започва учебната година в университета и на колко срока е разделена?
Най-често учебната година стартира началото на септември. Тя е разделена на три срока.

Искате повече информация?

Попълнете формата и ние ще се свържем с вас за повече информация

Изпрати запитване

Ако нямате навършени 14 години, моля, задължително въвеждайте данните на родител/ настойник
Възраст*
   
Име*
Фамилия*
Град
Телефон*
Имейл*
Съобщение
Политика лични данни*  
add users