Sidcot School

Детайли

Място: Уинскомб, Самърсет
Годишна такса GBP 30 300 - GBP 36 090
Образователни програми 1-year GCSE, GCSE, A Level, IB, BTEC Sport
Възраст на учениците 11-18 год.

Местоположение

 
Sidcot School заема 150 акра сред красива природа на хълмовете на Мендип в близост до Бристол, Бат и Уелс.

За училището

 
Sidcot School е училище на християнската група квакери, които като пацифисти живеят в хармония с околната среда, възпитават в ангажираност, откритост и внимание към околните. Училището разполага с първокласен спортен център и плувен басейн, конна база, 20 дка игрища, отлични компютърни зали, нов център за изкуства с музикално училище, голям отдел за дизайн и театрално студио. Възпитаниците на Sidcot School постигат отлични резултати на държавните изпити.

Настаняване

 
Децата се настаняват в общежития спрямо възрастта и пола. По-малките ученици са в двойни или тройни стаи, а по-големите - в единични или двойни стаи. Училището разполага с медицински център и обща столова.

Спорт и развлечения

 
Предложенията за спорт са баскетбол, бойни изкуства, ветроходство, волейбол, гимнастика, голф, езда, кану, крикет, лека атлетика, плуване, ръгби, скуош, тенис, уиндсърф, фехтовка, фитнес, футбол и хокей. Отворени клубове по интереси са: актьорско майсторство, астрономия, балет, бридж, готварство, градинарство, дизайн, изкуство, испански език, керамика, китайски език, кънки, обществена дейност, околна среда, кино, ориентиране, оркестър, пещернячество, публично говорене, скално катерене, ски, училищния вестник, стрелба с лък, сърфиране, танци, творческо писане, театър, текстил, фотография, хор и шах.

Изисквания за прием

За прием в програмата A Level се изисква квалификация по английски език IELTS 5.0 или еквивалент, за IB програмата - IELTS 5.5. Алтернативно кандидатите могат да положат изпити по математика и английски език на училището.

Често задавани въпроси

Как да избера къде да уча?
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина? В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина?
Пансионно обучеие в чужбина може да се започне от 6 годишна възраст.
Как да намеря повече информация за програмите?
В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Има ли изисквания спрямо нивото, на което се владее съответния чужд език?
Някои бординг училища предлагат подготвителни програми с цел повишаване на езиковото ниво на кандидата. Нивото на владеене на чужд език се проверява от специално изготвен за това тест от самото училище. Изискване за повечето бординг училища е нивото да е над средното.
При кандидатстване в пансионно училище полага ли се приемен изпит?
В общия случай пансионните училища изискват да проведат интервю с кандидата, което е по Skype или на живо. Държат на полагането на изпит по съответния чужд език и изпит и по предмет, който най-често е по математика.
Къде се провеждат приемните изпити за кандидатстване?
Тези изпити се провеждат в офисите на агенция „Скай Лайнс“.
Какво влиза в таксите за пансионните училища и на каква сума възлизат те?
Най-често в таксите са включени обучението и настаняването на младежа, извънкласните дейности и екскурзиите. Те са строго индивидуални за всяко конкретно училище.
Кога започва учебната година в университета и на колко срока е разделена?
Най-често учебната година стартира началото на септември. Тя е разделена на три срока.

Искате повече информация?

Попълнете формата и ние ще се свържем с вас за повече информация

Изпрати запитване

Ако нямате навършени 14 години, моля, задължително въвеждайте данните на родител/ настойник
Възраст*
   
Име*
Фамилия*
Град
Телефон*
Имейл*
Съобщение
Политика лични данни*  
add users