Sherborne International School

Sherborne International School

https://www.boardingschools.bg/uploads/images/schools/pic1.jpg

Детайли

Място: Sherborne, Dorset
Годишна такса GBP 33 741 – GBP 43 851
Образователни програми Pre-GCSE/ Pre-IGCSE, IGCSE/ GCSE, Pre-A-level
Възраст на учениците 11 - 16 г.

Местоположение

Шерборн е малък, спокоен, исторически град, разположен в Дорсет, в югозападната част на Англия, където хората се радват на изобилие от чист въздух и хубаво време. Градът е добре устроен, като Лондон е само на два часа път с влак или кола, а други градове като Бат и Ексетер са само на час разстояние. В града се срещат редица исторически сгради, включително и красивото Абатство Шерборн, където някои от възпитаниците на училището изнасят концерти.

За училището

Създадено от Sherborne School през 1977 г., Sherborne International е бил първият международен център за обучение във Великобритания, а сега е едно от най-отличителните училища в страната. След завършването си в Sherborne International, много от учениците биват приети в едни от най–добрите пансионни училища (Badminton School, Cardiff Sixth Form College, Epsom College, Harrow School) и университети (University of Cambridge, University of Oxford, Durham University).

Учебни програми

Предлагат се следните програми: Pre-GCSE/ Pre-IGCSE, IGCSE/ GCSE, Pre-A-level.

Настаняване

Момичета и момчета се настаняват в отделни общежития, обикновено в единични или двойни стаи, някои от които са със собствен санитарен възел. Общежитията разполагат с Wi–Fi, общи помещения с възможност за гледане на телевизия, DVD плейъри, конзоли за игри, настолни компютри с достъп до принтери и малки кухни.

Спорт и развлечения

Училището има достъп до фантастични спортни съоръжения, включително напълно оборудвана фитнес зала, многофункционална зала за спорт, танцово студио и басейн. Учениците могат да участват в редица спортове, включително футбол, нетбол, бадминтон, баскетбол, крикет, тенис и лека атлетика. Предлагат се уроци по музика, а който желае би могъл да се присъедини и към училищния хор, оркестър или драматургични постановки. През уикендите се организират екскурзии до местни исторически забележителности.

Изисквания за прием

Предоставя се академична справка, полагат се входящи тестове и се провежда Skype интервю. 

За повече информация се обърнете към агенция Скай Лайнс - официален представител на Sherborne International School в България.

Често задавани въпроси

Как да избера къде да уча?
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина? В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина?
Пансионно обучеие в чужбина може да се започне от 6 годишна възраст.
Как да намеря повече информация за програмите?
В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Има ли изисквания спрямо нивото, на което се владее съответния чужд език?
Някои бординг училища предлагат подготвителни програми с цел повишаване на езиковото ниво на кандидата. Нивото на владеене на чужд език се проверява от специално изготвен за това тест от самото училище. Изискване за повечето бординг училища е нивото да е над средното.
При кандидатстване в пансионно училище полага ли се приемен изпит?
В общия случай пансионните училища изискват да проведат интервю с кандидата, което е по Skype или на живо. Държат на полагането на изпит по съответния чужд език и изпит и по предмет, който най-често е по математика.
Къде се провеждат приемните изпити за кандидатстване?
Тези изпити се провеждат в офисите на агенция „Скай Лайнс“.
Какво влиза в таксите за пансионните училища и на каква сума възлизат те?
Най-често в таксите са включени обучението и настаняването на младежа, извънкласните дейности и екскурзиите. Те са строго индивидуални за всяко конкретно училище.
Кога започва учебната година в университета и на колко срока е разделена?
Най-често учебната година стартира началото на септември. Тя е разделена на три срока.

Искате повече информация?

Попълнете формата и ние ще се свържем с вас за повече информация

Изпрати запитване

Ако нямате навършени 14 години, моля, задължително въвеждайте данните на родител/ настойник
Възраст*
   
Име*
Фамилия*
Град
Телефон*
Имейл*
Съобщение
Политика лични данни*  
add users