Royal Russell School

Детайли

Място: Кройдън, Съри, Великобритания
Годишна такса GBP 39 504
Образователни програми GCSE/ IGCSE, A-Level, BTEC
Възраст на учениците 11-18 год.

Местоположение

Royal Russell е традиционно английско пансионно училище, разположено в просторен частен парк само на 20км. южно от Лондон и на един час път с влак от летищата Heathrow и Gatwick. Местността Кройдън, в която се намира училището се отличава с природна красота и от всеки прозорец на училището има гледка към горите.

За училището

Royall Russell много се гордее с факта, че НВ Кралицата на Великобритания е патрон на учебното заведение. Училището е основно през 1853г. и има завидна репутация не само поради първокачествените условия и прекрасната среда за обучение, които предлага, но и поради изключителното ниво на грижи, които се полагат за учащите се. Royal Russell има програма за продължително подобрение и усъвършенстване на базата си, което гарантира на децата че ще получат най-доброто от британското пансионно обучение. Всяка година училището участва в инициативата “Учебен модел на Обединените нации” с 500 други ученици от цял свят. Училищната база е съчетание от внушителни старинни сгради и модерни съоръжения за обучение и отдих. На разположение на учениците има добре оборудван спортен център с гимнастически салон, наскоро реновирани общежития, научни лаборатории, мултимедийна библиотека, компютърен център и просторни класни стаи.

Учебни програми

Училището предлага богато разнообразие от дисциплини за програмите GCSE и A Level за подготовка за прием в университет. За чуждестранните ученици има специални програми за повишаване на езиковото ниво, които през първата година на обучението са безплатни. Възпитаниците на Royаl Russell успяват да продължат образованието си в реномирани университети сред които Оксфорд, Кеймбридж и London School of Economics.

Настаняване

Royal Russell School разполага с 4 отделни общежития за момичета и момчета които са наскоро реновирани. Някои от стаите имат самостоятелни WC, но повечето използват общи санитарни помещения. Учениците се контролират от дежурен педагог по 24 часа в денонощието.

Спорт и развлечения

Училището предлага отлични условия за практикуване на следните спортове: тенис, футбол, хокей, крикет и нетбол. Големият вътрешен басейн и спортен център предлагат неограничени възможности за аква занимания и спортни тренировки.

Изисквания и прием

Изпити по английски език и математика, които се полагат в офиса на агенция Скай Лайнс и академична справка за последните две години.

 

Често задавани въпроси

Как да избера къде да уча?
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина? В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина?
Пансионно обучеие в чужбина може да се започне от 6 годишна възраст.
Как да намеря повече информация за програмите?
В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Има ли изисквания спрямо нивото, на което се владее съответния чужд език?
Някои бординг училища предлагат подготвителни програми с цел повишаване на езиковото ниво на кандидата. Нивото на владеене на чужд език се проверява от специално изготвен за това тест от самото училище. Изискване за повечето бординг училища е нивото да е над средното.
При кандидатстване в пансионно училище полага ли се приемен изпит?
В общия случай пансионните училища изискват да проведат интервю с кандидата, което е по Skype или на живо. Държат на полагането на изпит по съответния чужд език и изпит и по предмет, който най-често е по математика.
Къде се провеждат приемните изпити за кандидатстване?
Тези изпити се провеждат в офисите на агенция „Скай Лайнс“.
Какво влиза в таксите за пансионните училища и на каква сума възлизат те?
Най-често в таксите са включени обучението и настаняването на младежа, извънкласните дейности и екскурзиите. Те са строго индивидуални за всяко конкретно училище.
Кога започва учебната година в университета и на колко срока е разделена?
Най-често учебната година стартира началото на септември. Тя е разделена на три срока.

Искате повече информация?

Попълнете формата и ние ще се свържем с вас за повече информация

Изпрати запитване

Ако нямате навършени 14 години, моля, задължително въвеждайте данните на родител/ настойник
Възраст*
   
Име*
Фамилия*
Град
Телефон*
Имейл*
Съобщение
Политика лични данни*  
add users