Royal Hospital School

Детайли

Място: Уелингтън, Англия
Годишна такса GBP 29 040 - GBP 36 978
Образователни програми GCSE, AS-Level, A-level, BTEC
Възраст на учениците 11-19 год.

Местоположение

Училището Royal Hospital School е създадено през 1712г. за деца на служители на британските военноморски сили и първоначално е било разположено в Гринуич. През 1933г. училището се премества в сегашната си база на площ от 200 дка. в селцето Холбрук, близо до Ипсуич, Съфолк.

За училището

The Royal Hospital School е едно от водещите пансионни училища и е под патронажа на британското кралско семейство. Училището предлага най-добрите традиции на класическото английско образование на приблизително 765 деца. На всеки ученик се дава възможност развие своите таланти, да открие нови интереси и да придобие ценности, който ще останат за цял живот, като същевременно се насърчава академичното развитие. Съоръжения: аула, библиотека, гимнастически салон, голф игрище, закрит басейн, игрище за крикет, игрище с изкуствена трева, компютърна зала, конферентна зала, концертна зала, лаборатории, музикален кабинет, параклис, стена за катерене, танцово студио, театрално студио, тенис кортове, фитнес зала и център за изкуство и технологии.

Учебни Програми

Академичното преподаване в Royal Hospital School е на отлично ниво. От ранна възраст всички ученици се поощряват да бъдат любознателни и да развият желание за обучение през целия живот. Програмата предлага балансирано учебно съдържание, съчетаващо най-добрите академични традиции с най-новите технологии. Творчеството и въображението у децата се насърчават чрез добре представени дисциплини по сценичните изкуства - музика, танци и актьорско майсторство.

Настаняване

Учениците са настанени в отделни общежития в зависимост от възрастта и пола си. По-малките ученици споделят стая с още 3-5 деца, а по-големите ученици разполагат със самостоятелни или двойни стаи със собствен санитарен възел. На разположение на учениците има медицински център, зъболекар и фииотерапевт. Децата се хранят в обща столова, но могат да си приготвят леки закуски в кухненските боксове.

Спорт и развлечения

Спорт: баскетбол, бойни изкуства, ветроходство, волейбол, гимнастика, голф, гребане, езда, кану, крикет, лека атлетика, плуване, поло, ръгби, скуош, стрелба, тенис, уиндсърф, фехтовка, фитнес, футбол и хокей. Клубове: актьорско майсторство, астрономия, балет, бридж, гмуркане, готварство, дебати, дизайн, езда, екология, електроника, изкуство, инженеринг, информатика, испански клуб, картинг, керамика, китайски език, кормуване, кънки, моден дизайн, музика, ориентиране, оркестър, пещернячество, плетене, скално катерене, ски, сърф, творческо писане, посещения на театър, текстил, филми, философия, фотография, хор и шах.

Изисквания за прием

За прием от 7-ми до 10-ти клас се изисква кандидатите да положат изпит на самото училище. Чуждестранните ученици задължително посещават курс по English as a Foreign Language (EFL).

 

 

Често задавани въпроси

Как да избера къде да уча?
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина? В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина?
Пансионно обучеие в чужбина може да се започне от 6 годишна възраст.
Как да намеря повече информация за програмите?
В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Има ли изисквания спрямо нивото, на което се владее съответния чужд език?
Някои бординг училища предлагат подготвителни програми с цел повишаване на езиковото ниво на кандидата. Нивото на владеене на чужд език се проверява от специално изготвен за това тест от самото училище. Изискване за повечето бординг училища е нивото да е над средното.
При кандидатстване в пансионно училище полага ли се приемен изпит?
В общия случай пансионните училища изискват да проведат интервю с кандидата, което е по Skype или на живо. Държат на полагането на изпит по съответния чужд език и изпит и по предмет, който най-често е по математика.
Къде се провеждат приемните изпити за кандидатстване?
Тези изпити се провеждат в офисите на агенция „Скай Лайнс“.
Какво влиза в таксите за пансионните училища и на каква сума възлизат те?
Най-често в таксите са включени обучението и настаняването на младежа, извънкласните дейности и екскурзиите. Те са строго индивидуални за всяко конкретно училище.
Кога започва учебната година в университета и на колко срока е разделена?
Най-често учебната година стартира началото на септември. Тя е разделена на три срока.

Искате повече информация?

Попълнете формата и ние ще се свържем с вас за повече информация

Изпрати запитване

Ако нямате навършени 14 години, моля, задължително въвеждайте данните на родител/ настойник
Възраст*
   
Име*
Фамилия*
Град
Телефон*
Имейл*
Съобщение
Политика лични данни*  
add users