Plymouth College

https://www.boardingschools.bg/uploads/images/schools/PlymouthCollege.jpg

Детайли

Място: Плимут, Великобритания
Годишна такса GBP 28 686 - GBP 32 880
Образователни програми GCSE, A Level, International Baccalaureate
Възраст на учениците 11-18 год.

Местоположение


Plymouth College е разположен в оживения морски град Плимут, в графство Девън, югоизточната част на Англия, на протока Ла Манш. Плимут е сред най-големите английски пристанища, от което са отплавали мореплавателите Джеймс Кук и Франсис Дрейк, а Чарлз Дарвин е предприел своята околосветска обиколка.

За училището

 
От 1877 г. Plymouth College е сред водещите образователни институции в Югозападна Англия, поддържа своите традиции и в същото време се стреми към подготвяне на младите хора за нуждите и очакванията на един бързо променящ се свят, какъвто е XXI век. Колежът обучава ученици от цял свят и полага усилия да насърчи децата да растат щастливи, уверени и амбициозни.

Настаняване

 
В Plymouth College учениците се възпитават да живеят самостоятелно в дом далеч от дома. Момичетата и момчетата се настаняват в отделни общежития, a помещенията с телевизия, видео, игри и компютри са общи. Храненето e в столова и в кухненски боксове за приготвяне на леки закуски и напитки. Пералните помещения са на разположение за ползване през делничните дни.

Спорт и развлечения

 
Всяко дете се насърчава да развива таланта си в различни спортове - бадминтон, баскетбол, ветроходство, голф, катерене, крикет, лека атлетика, нетбол, плуване, ръгби, стрелба с лък, тенис, фехтовка, футбол и хокей; и клубове по интереси - астрономия, боулинг, електроника, катерене, керамика, кино, конна езда, пързаляне с кънки, рисуване на стъкло, каране на сърф, туризъм, шах и много други.

Изисквания за прием

 
От кандидатите се изисква академична справка от предходното училище и препоръка от преподавател. Задължително се полагат тестове на Plymouth College по английски език и математика.

Често задавани въпроси

Как да избера къде да уча?
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина? В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина?
Пансионно обучеие в чужбина може да се започне от 6 годишна възраст.
Как да намеря повече информация за програмите?
В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Има ли изисквания спрямо нивото, на което се владее съответния чужд език?
Някои бординг училища предлагат подготвителни програми с цел повишаване на езиковото ниво на кандидата. Нивото на владеене на чужд език се проверява от специално изготвен за това тест от самото училище. Изискване за повечето бординг училища е нивото да е над средното.
При кандидатстване в пансионно училище полага ли се приемен изпит?
В общия случай пансионните училища изискват да проведат интервю с кандидата, което е по Skype или на живо. Държат на полагането на изпит по съответния чужд език и изпит и по предмет, който най-често е по математика.
Къде се провеждат приемните изпити за кандидатстване?
Тези изпити се провеждат в офисите на агенция „Скай Лайнс“.
Какво влиза в таксите за пансионните училища и на каква сума възлизат те?
Най-често в таксите са включени обучението и настаняването на младежа, извънкласните дейности и екскурзиите. Те са строго индивидуални за всяко конкретно училище.
Кога започва учебната година в университета и на колко срока е разделена?
Най-често учебната година стартира началото на септември. Тя е разделена на три срока.

Искате повече информация?

Попълнете формата и ние ще се свържем с вас за повече информация

Изпрати запитване

Ако нямате навършени 14 години, моля, задължително въвеждайте данните на родител/ настойник
Възраст*
   
Име*
Фамилия*
Град
Телефон*
Имейл*
Съобщение
Политика лични данни*  
add users