North Broward Preparatory School

Детайли

Място: Форт Лодърдейл, Флорида
Годишна такса USD 69 710
Образователни програми International Baccalaureate, Advanced Placement
Възраст на учениците 15-18 год.

Местоположение

Красивата база на North Broward Preparatory School, разположена върху внушителните 320 декара площ, се намира на 24км. северно от популярния туристически курорт Форт Лодърдейл, в Coconut Creek, Флорида. В САЩ, Форт Лодърдейл е известен като „Венецията на Америка”, защото е построен върху сложен лабиринт от канали в слънчевия щат Флорида. Спокойните сини води и тропическата растителност създават усещането за безгрижност в този красив оазис за обучение и релаксация.

За училището

North Broward Preparatory School не само има завидно местоположение, но и фигурира в челната класация на училища по света, които предлагат подготовка за постъпване в колеж. В NBPS учениците се подготвят да: постигнат най-високите резултати сред връстниците си от цял свят; да живеят щастливо в съвременното глобално общество; и да се научат да допринасят за подобряването на живота на другите. Процента на приетите в колежи възпитаници на NBPS е 100%, като наскоро дипломирали се ученици се обучават в елитните университети Колумбия, Корнел, Дюк, Харвард, MIT, Нотр Дам и Принстън. Съоръженията в базата на NBPS предлагат на юношите много възможности да се обучават, спортуват и да се забавляват. В училището има безжична интернет връзка, две библиотеки, арт студия, спортни площадки, два физкултурни салона, осветен стадион и бейзболно игрище, четири басейна, пет тенис корта, четири трапезарии и кафене. Съотношението на ученици към преподаватели е 8:1, а средния размер на класовете е от 14 души. Това позволява на учителите да обръщат специално внимание на учениците като по този начин помагат на всяко от децата да постигне пълния си академичен потенциал.

Учебни програми

Учебната програма за гимназиалния курс включва 20 учебни дисциплини за Advanced Placement (AP) и 18 учебни дисциплини за международната програма International Baccalaureate.

Настаняване

Учениците се настаняват по двама в комфортни спални (всички с интернет мрежа) и имат постоянен достъп до залите за учене, игри и социализиране, ТВ салоните, кухненските помещения, трапезариите и пералното помещение. Във всяко общежитие има дежурен педагог, който контролира достъпа до общежитията.

Спорт и развлечения

Учебната програма на NBPS е специално предназначена да осигури перфектен баланс от академична подготовка и извънкласни дейности. Извънкласните занимания ангажират учениците с местната общност, а чрез международни пътувания, обменни програми, спортни състезания и арт състезания с ученици от другите училища от групата на Меритас Скулс, възпитаниците на NBPS се превръщат в граждани на света. Училището разполага с много добри спортни съоръжения и предлага възможност за практикуване на: бейзбол, баскетбол, боулинг, фехтовка, футбол, голф, хокей на лед, лакрос, ръгби, софтбол, плуване, тенис и волейбол. Децата имат възможност и да посещават много забавни и полезни клубове по интереси: за изкуства, химия, творческо писане, гмуркане, екология, история, инвестиции, издателство, политика, испански език, спорта медицина и каране на сърф.

Изисквания и прием

Кандидатите за прием се оценяват въз основа на попълнен формуляр, академична справка за последните две години, препоръки от директор и от един преподавател, изпит на училището и лично интервю.

 

 

Често задавани въпроси

Как да избера къде да уча?
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина? В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина?
Пансионно обучеие в чужбина може да се започне от 6 годишна възраст.
Как да намеря повече информация за програмите?
В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Има ли изисквания спрямо нивото, на което се владее съответния чужд език?
Някои бординг училища предлагат подготвителни програми с цел повишаване на езиковото ниво на кандидата. Нивото на владеене на чужд език се проверява от специално изготвен за това тест от самото училище. Изискване за повечето бординг училища е нивото да е над средното.
При кандидатстване в пансионно училище полага ли се приемен изпит?
В общия случай пансионните училища изискват да проведат интервю с кандидата, което е по Skype или на живо. Държат на полагането на изпит по съответния чужд език и изпит и по предмет, който най-често е по математика.
Къде се провеждат приемните изпити за кандидатстване?
Тези изпити се провеждат в офисите на агенция „Скай Лайнс“.
Какво влиза в таксите за пансионните училища и на каква сума възлизат те?
Най-често в таксите са включени обучението и настаняването на младежа, извънкласните дейности и екскурзиите. Те са строго индивидуални за всяко конкретно училище.
Кога започва учебната година в университета и на колко срока е разделена?
Най-често учебната година стартира началото на септември. Тя е разделена на три срока.

Искате повече информация?

Попълнете формата и ние ще се свържем с вас за повече информация

Изпрати запитване

Ако нямате навършени 14 години, моля, задължително въвеждайте данните на родител/ настойник
Възраст*
   
Име*
Фамилия*
Град
Телефон*
Имейл*
Съобщение
Политика лични данни*  
add users