Myddelton College

Детайли

Място: Denbighshire, Северен Уелс
Годишна такса GBP 36 600
Образователни програми GCSE, A-Level
Възраст на учениците 11-18 г.

Местоположение

 
Кампусът на Myddelton College е разположен в прекрасния пазарен град Denbigh, в Северен Уелс. Манчестър и Ливърпул са само на два часа път, а добрата транспортна структура прави лесен достъпа до цялата страна. Впечатляваща е планинската област Clwydian Range, а разнообразието от открити занимания в националния парк Snowdonia и Colwyn Bay е голямо.

За училището

 
Myddelton College е ново пансионно училище за момичета и момчета от 11 до 18 години, в партньорство с дамското училище Adcote School. Помещава се в сграда от 1859 г. - част от световното архитектурно наследство, преустроена за съвременния живот. Построени са и уникални съоръжения - голям спортен център, стена за катерене, пещера за спускане, тенис корт, музикално студио, танцово студио, театър и др. В училището учат деца от Европа, Азия и Африка.

Образователни програми

 
GSCE, A-Level. Програмите на Myddelton College съчетават най-доброто от британската образователна система, модерно преподаване и подготовка с използване на силните страни на детето. За чуждестранните ученици се предлага допълнително три пъти седмично подготовка по английски език.

Настаняване

 
Момичетата и момчетата се настаняват според пол и възраст в двойни и тройни стаи в 4 общежития с капацитет около 50 деца. Училището осигурява униформа и спортен екип.

Спорт и извънкласни занимания

Myddelton College дава възможности за практикуване на катерене, триатлон, голф, тенис, бадминтон, баскетбол, бягане, спускане, планинско колоездене, лека атлетика, ориентиране, плуване. Освен това, училището разполага с плувен басейн, тенис кортове, съоръжения за фотография и керамика - за развиване на специфичните таланти. Други извънкласни занимания са: театър, клуб по дебати, радио и др.

Изисквания за прием

Апликационна форма, копие от паспорт, академична справка, препоръка, интервю в Skype, входящ тест.

Често задавани въпроси

Как да избера къде да уча?
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина? В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина?
Пансионно обучеие в чужбина може да се започне от 6 годишна възраст.
Как да намеря повече информация за програмите?
В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Има ли изисквания спрямо нивото, на което се владее съответния чужд език?
Някои бординг училища предлагат подготвителни програми с цел повишаване на езиковото ниво на кандидата. Нивото на владеене на чужд език се проверява от специално изготвен за това тест от самото училище. Изискване за повечето бординг училища е нивото да е над средното.
При кандидатстване в пансионно училище полага ли се приемен изпит?
В общия случай пансионните училища изискват да проведат интервю с кандидата, което е по Skype или на живо. Държат на полагането на изпит по съответния чужд език и изпит и по предмет, който най-често е по математика.
Къде се провеждат приемните изпити за кандидатстване?
Тези изпити се провеждат в офисите на агенция „Скай Лайнс“.
Какво влиза в таксите за пансионните училища и на каква сума възлизат те?
Най-често в таксите са включени обучението и настаняването на младежа, извънкласните дейности и екскурзиите. Те са строго индивидуални за всяко конкретно училище.
Кога започва учебната година в университета и на колко срока е разделена?
Най-често учебната година стартира началото на септември. Тя е разделена на три срока.

Искате повече информация?

Попълнете формата и ние ще се свържем с вас за повече информация

Изпрати запитване

Ако нямате навършени 14 години, моля, задължително въвеждайте данните на родител/ настойник
Възраст*
   
Име*
Фамилия*
Град
Телефон*
Имейл*
Съобщение
Политика лични данни*  
add users