MPW Colleges

https://www.boardingschools.bg/uploads/images/schools/mpw1.jpg

Детайли

Място: Лондон, Кеймбридж, Бирмингам (Англия)
Годишна такса Такса за обучение: GBP 22 383 - 29 715
Образователни програми Pre-programmes, GCSE, A Level, A Level Retakes, Foundation, Easter Revision
Възраст на учениците 16+ год

Местоположение

Организацията разполага с три локации:

MPW London се намира в престижния лондонски квартал Южен Кенсигтън, в непосредствена близост до най-големите културни забележителности на английската столица. Колежът се помещава в 3 красиви сгради от 19 в, които са напълно реновирани и впечатляват с уникалната си архитектура. На разположение на учениците са модерни класни стаи с интерактивни бели дъски и аудиовизуална техника, 5 учебни лаборатории, компютърни зали, ателиета по керамика, фотографска лаборатория и 3 библиотеки.

MPW Cambridge се намира в 4-етажна Викторианска сграда в Brookside, на пешеходно разстояние от центъра на Кеймбридж. Класните стаи са светли и просторни, повечето с интерактивни бели дъски и аудиодизулана техника. На разположение са още 3 учебни лаборатории, арт студио, 2 зали за самоподготовка с компютри, онлайн библиотека, кафетерия и изпитен център.

MPW Birmingham се намира в югозападната част на Бирмингам, в спокойния квартал Edgbaston. Материалната база включва модерни класни стаи с интерактивни бели дъски, библиотека, стая за отдих, учебни лаборатории и 2 компютърни зали. Колежът дава много добра подготовка за прием в специалностите дентална медицина и медицина и има силни катедри по математика, социални и хуманитарни науки.

За организацията

MPW Colleges е образователна организация, основана през 1973 г. от трима възпитаници на университета Кеймбридж (Mander, Portman, Woodward), с 3 кампуса във Великобритания - Лондон, Кеймбридж и Бирмингам. Всеки един от трите колежа разполага с отлична база и предлага индивидуален подход в стимулираща и спокойна учебна среда. Училището предлага академичните програми GCSE, A Level, A Level Retakes, Foundation и Easter Revision. Най-много ученици се обучават по програмата A Level. Обучението в колежите на MPW e в малки групи до 8-9 ученика. Съотношението ученици от Великобритания и чужбина е 60-40%. Всяка година се приемат до 150 ученика от цял свят.

Настаняване

Настаняване се предлага на учениците, които имат навършени 16 г., в общежития, грижливо подбрани приемни семейства или самостоятелни квартири.

Спорт и развлечения

Предлага се разнообразна програма от извънкласни занимания - спортове, участие в разнообразни клубове по интереси (дебатиране, фотография, модел на Обеднинените нации и др.). Редовно се организират посещения на културни прояви и исторически забележителности.

Изисквания за прием

Представя се академична справка за последните 2 години и се полага изпит по английски език или се предоставя сертификат за владеене на езика (IELTS). Провежда се и скайп интервю.

За повече информация се свържете с представителя на MPW Schools and Colleges за България – SKYlines.

Често задавани въпроси

Как да избера къде да уча?
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина? В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина?
Пансионно обучеие в чужбина може да се започне от 6 годишна възраст.
Как да намеря повече информация за програмите?
В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Има ли изисквания спрямо нивото, на което се владее съответния чужд език?
Някои бординг училища предлагат подготвителни програми с цел повишаване на езиковото ниво на кандидата. Нивото на владеене на чужд език се проверява от специално изготвен за това тест от самото училище. Изискване за повечето бординг училища е нивото да е над средното.
При кандидатстване в пансионно училище полага ли се приемен изпит?
В общия случай пансионните училища изискват да проведат интервю с кандидата, което е по Skype или на живо. Държат на полагането на изпит по съответния чужд език и изпит и по предмет, който най-често е по математика.
Къде се провеждат приемните изпити за кандидатстване?
Тези изпити се провеждат в офисите на агенция „Скай Лайнс“.
Какво влиза в таксите за пансионните училища и на каква сума възлизат те?
Най-често в таксите са включени обучението и настаняването на младежа, извънкласните дейности и екскурзиите. Те са строго индивидуални за всяко конкретно училище.
Кога започва учебната година в университета и на колко срока е разделена?
Най-често учебната година стартира началото на септември. Тя е разделена на три срока.

Искате повече информация?

Попълнете формата и ние ще се свържем с вас за повече информация

Изпрати запитване

Ако нямате навършени 14 години, моля, задължително въвеждайте данните на родител/ настойник
Възраст*
   
Име*
Фамилия*
Град
Телефон*
Имейл*
Съобщение
Политика лични данни*  
add users