Monkton Combe School

https://www.boardingschools.bg/uploads/images/schools/Monkton-Combe-School.jpg

Детайли

Място: Бат, Самърсет, Уелс , Великобритания
Годишна такса GBP 33 435 - GBP 34 320
Образователни програми GCSE, A-Level
Възраст на учениците 11-19 год.

Местоположение

Училището Monkton Combe е разположено в красивата английска провинция в близост до град Бат – част от списъка на ЮНЕСКО за световното културно и природно наследство.

За училището

В сегашния си вид Monkton Combe School се състои от три училища: основно, основано през 1929 г., и двете гимназиални училища, възникнали преди повече от 120 години - съответно през 1868 и 1888 г. Съставът на учениците е смесен близо 15% са с международен произход от 15 различни държави. Първостепенно значение се отдава и на академичния потенциал на учениците. Учебната програма е разнообразна и заедно с учебните занимания включва широк кръг от спортни мероприятия, музикални и театрални занимания.

Учебни програми

Подготовка за изпитите GCSE, A Level и програма “Английски като втори език”. За подготовката по английски език се отделят от 3 часа на седмица за по-големите ученици до 12 часа на седмица за по-малките. За часовете по английски се заплаща допълнително, на база взети часове.

Настаняване

Училището разполага със седем общежития. Едно от тях е за по-малки ученици на възраст от 11-13 год., а останалите шест са за ученици на 13-18 години, две от тях са за момичета и четири за момчета. Общежитията предлагат уютна домашна обстановка за отдих и самоподготовка. Средата предразполага към създаване на дълготрайни приятелства, уважение и толерантност. До единадесети клас учениците придобиват отлични организационни и междуличностни качества от първа необходимост при установяването им в университета.

 

Спорт и развлечения

Учебната програма в Monkton Combe School е много натоварена, но това се компенсира с развлекателни занимания през уикенда. Ръководството на училището отдава първостепенно внимание на развитието на личните умения и таланти на своите възпитаници и насърчава избора на подходящи извънкласни занимания – от бални танци и свирене на музикални инструменти, до актьорско майсторство, гребане, шах и фехтовка.  Monkton Combe School разполага с научен център, в който е инвестирана сериозна сума, модернизирана библиотеката, театралното студио и параклис, спортен център с фитнес зала, плувен басейн, игрище за крикет, кортове за тенис и скуош и яхтклуб на река Ейвън.

Изисквания и прием

От международните кандидати се изисква: 1) Успешно да положат приемните изпити по английски език и математика. Учениците в 7-10 клас полагат и академичен тест. 2) Академични справки. 3) Интервю с директора или друг представител на училището. 4) Попълнен регистрационен формуляр.

 

Често задавани въпроси

Как да избера къде да уча?
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина? В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина?
Пансионно обучеие в чужбина може да се започне от 6 годишна възраст.
Как да намеря повече информация за програмите?
В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Има ли изисквания спрямо нивото, на което се владее съответния чужд език?
Някои бординг училища предлагат подготвителни програми с цел повишаване на езиковото ниво на кандидата. Нивото на владеене на чужд език се проверява от специално изготвен за това тест от самото училище. Изискване за повечето бординг училища е нивото да е над средното.
При кандидатстване в пансионно училище полага ли се приемен изпит?
В общия случай пансионните училища изискват да проведат интервю с кандидата, което е по Skype или на живо. Държат на полагането на изпит по съответния чужд език и изпит и по предмет, който най-често е по математика.
Къде се провеждат приемните изпити за кандидатстване?
Тези изпити се провеждат в офисите на агенция „Скай Лайнс“.
Какво влиза в таксите за пансионните училища и на каква сума възлизат те?
Най-често в таксите са включени обучението и настаняването на младежа, извънкласните дейности и екскурзиите. Те са строго индивидуални за всяко конкретно училище.
Кога започва учебната година в университета и на колко срока е разделена?
Най-често учебната година стартира началото на септември. Тя е разделена на три срока.

Искате повече информация?

Попълнете формата и ние ще се свържем с вас за повече информация

Изпрати запитване

Ако нямате навършени 14 години, моля, задължително въвеждайте данните на родител/ настойник
Възраст*
   
Име*
Фамилия*
Град
Телефон*
Имейл*
Съобщение
Политика лични данни*  
add users